İngiltere, Tunus'taki müze baskınını kınadı

/ Kaynak: AA
İngiltere, Tunus'taki müze baskınını kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere, Tunus'taki Bardo Müzesi'ne düzenlenen saldırıyı kınayarak terörle mücadelede Tunus'un yanında olduğunu bildirdi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, resmi Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Tunus'taki korkunç terör saldırısından dolayı dehşete düştüm. Düşüncelerim, olaydan etkilenenlerle. İngiltere, Tunus'u desteklemeye hazır" ifadesini kullandı.
Dışişleri Bakanı Philip Hammond da yine Twitter'dan, "Tunus'taki korkunç terör saldırısını kınıyorum. İngiltere, terörle mücadelesinde Tunus'un yanındadır. Tunuslu mevkidaşımla konuştum. Kendisine başsağlığı diledim ve terörizme karşı yanlarında olduğumuzu ilettim" diye yazdı.
Bu arada İngiltere Dışişleri Bakanlığı, saldırı sırasında müzede bulunan iki İngiliz vatandaşına konsolosluk desteği sağlandığını bildirdi. Bakanlık, "Tunuslu yetkililer ve turizm sektöründeki irtibatlarımızla çalışarak olaydan daha fazla İngiliz vatandaşının etkilenip etkilenmediğini öğrenmeye çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.
Bardo Müzesi'ne dün düzenlenen silahlı saldırıda 17'si turist 21 kişi yaşamını yitirmiş, 44 kişi yaralanmıştı.
Tunus Başbakanı Habib es-Sayd, ölen turistlerin İtalya, Fransa, Polonya, Kolombiya, Japonya, Avustralya ve İspanya vatandaşı olduğunu açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...