Güntekin Onay'dan Beşiktaş yorumu

Güntekin Onay'dan Beşiktaş yorumu

SPOR Haberleri

Ünlü spor yorumcusu, Güntekin Onay, Beşiktaş'ın Club Brugge ile aynayacağı karşılaşmayı değerlendirdi.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanş karşılaşmasında, ilk maçta 2-1 kaybettiği Club Brugge'ü konuk edecek. Kapalı gişe oynanacak maç öncesi ünlü yorumcu Güntekin Onay, Beşiktaş'ın tur şansını Skorer'e değerlendirdi. İşte Onay'ın açıklamaları;


"BEŞİKTAŞ GOLÜ YESE DAHA İYİ"
Güntekin Onay, Brugge maçı ve hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe derbisi ile birlikte siyah beyazlıların zor bir fikstür ile karşı karşıya olduğunu söyledi.


Onay, ''Beşiktaş çok zor ve belirleyici üst üste 2 maç oynayacak. Brugge maçı Avrupa'da final niteliği taşıyor çünkü ya tamam ya devam maçı. Beşiktaş'a 1-0'lık bir skor dahi yetecek. Bu bir avantaj. Brugge kendi liginde lider. Son derece disiplinli ve akıllı oynayan bir takım. Sıkı bir savunma yapacaklardır. Beşiktaş'ın bu sıkı savunmayı aşacak silahları var. Önemli olan golü yememek. Beşiktaş golü yese dahi maçı 2-1'e 3-1'e getirme kuvvetine sahip. Liverpool karşısında bu gücü ortaya koymuştu. Yetmiş bin kişinin itici gücü ile Beşiktaş bu turu alacaktır'' dedi.


"BILIC'İN ÖNEMLİ KARARLAR VERMESİ GEREKİYOR"
Güntekin Onay Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi ve Süper Toto Süper Ligi birlikte götüremediği eleştirilerine de değindi. Onay, "Beşiktaş, Liverpool maçı öncesi ve sonrası Eskişehirspor ve Balıkesirspor maçlarında 5 puan kaybetti. Avrupa ve ligi beraber götürmek zor. UEFA Avrupa Ligi Şampiyonlar Ligi'nden bile daha zor çünkü maçlarınızı Perşembe günü oynuyorsunuz hafta sonu lig maçı sizi bekliyor. Bunun etkisini Roma'da görüyoruz" dedi.


Onay, çok geniş bir kadro yapısına sahip olamayan takımların bu gibi durumlarda zorlanacağını belirtti. Güntekin Onay, ''Bilic burada çok önemli kararlar vermesi gerekiyor. Avrupa çok önemli fakat ligde çok önemli. İkisinin arasını bulması gerekiyordu. Eskişehir maçında rotasyonlar yaptı önemli oyuncuları oynatmadı ve mağlup oldu. Balıkesirspor maçında da yorgun ve yıpranmış bir takımı sahaya sürdü. Balıkesirspor ve Eskişehirspor maçlarını Beşiktaş düşük tempo ile oynayarak yenebilirdi. Fenerbahçe maçı da var hafta sonu ligde çok belirleyici olacak. Beşiktaş kazanırsa ligde belki de yürüyüp gidecek. Kolay değil 3-4 günde bir maç oynamak. Oyuncuları buna hazırlamak zor'' dedi.


"BEŞİKTAŞ'LA BİRLİKTE BILIC DE GELİŞİYOR"
Slaven Bilic'in Beşiktaş'ın başında çıktığı 6 derbiyi kazanamamasını da Onay değerlendirdi. ''Beşiktaş büyüyor. Çıkış noktası ile şu anda geldiği nokta arasında büyük farklılıklar var. Beşiktaş'la birlikte Bilic de büyüyor ve gelişiyor. Lokomotif Moskova dışında bir kulüp deneyimi yoktu. 6 derbiyi kazanamadı ama aksilikler de oldu. Fenerbahçe maçında Gökhan Töre yoktu. Bir de üzerine Olcay erken atıldı. Yedinci derbiyi kazanırsa en önemlisini kazanmış olacak. O galibiyet belki de diğer 6 maça bedel olacak'' ifadelerini kullandı.
Skorer

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...