Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Hindistan'da

/ Kaynak: AA
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Hindistan'da

Politika Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hindistan Dışişleri Bakanı Swaraj ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güneydoğu Asya ülkeleri ziyaretinin ardından Türkiye'ye dönerken uğradığı Yeni Delhi'de Hindistan Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj ile görüştü.
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu ile Swaraj ikili ilişkilerin yanı sıra başta DAEŞ ile mücadele olmak üzere bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Görüşmedeki konular arasında ayrıca Suriye ve Irak'taki son siyasi gelişmeler, İran ile yürütülen 5+1 görüşmeleri de yer aldı.
Çavuşoğlu ve Swaraj, Türk Hava Yolları'nın Hindistan'a yaptığı seferlerin arttırılması konusunda fikir birliğine vardı. Diplomatik kaynaklara göre, Yeni Delhi'de Yunus Emre Enstitüsü açılması, Hindistan'ın Çanakkale Savaşı'nın 100. yıl anma törenlerine katılımı, Antalya'da yapılacak G-20 Zirvesi ve Expo 2016 Botanik Fuarı'na Hindistan'ın katılımı konuları da görüşüldü.
Görüşmenin ardından, Bakan Swaraj, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu öğle yemeğinde ağırladı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...