Dolar baş döndürdü! İşte son durum...

Dolar baş döndürdü! İşte son durum...

Ekonomi Haberleri

FED kararı sonrası 2.588`in altını tes eden dolar sonra tekrar 2.60`ın üzerine yükseldi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarının beklenenden daha geç başlayacağı ve daha yavaş hızda gerçekleşeceği sinyali vermesi ve önümüzdeki döneme dair faiz beklentilerini aşağıya revize etmesinin ardından dolarda baş döndüren hareketlere yol açtı.
Fed para politikasına dair aldığı kararla 2006 yılından bu yana yapılacak ilk faiz artırımına bir adım daha yaklaşmasına karşın ekonomik büyüme ve enflasyon tahminlerini aşağı yönlü revize etti.Fed'in 2015 sonu politika faizine yönelik tahminlerinin medyanı Aralık ayındaki yüzde 1.125 düzeyinden yüzde 0.625'e indi.

2.58'İ TEST ETTİ
Fed kararının açıklanmasından önce 2.62 seviyesinde bulunan dolar/TL, 2.5610'a kadar geriledi.

2.60'IN ÜZERİNDEN TEKRAR DÖNDÜ
Konuya ilişkin UZMANPARA'ya değerlendirmede bulunan ALB Menkul Değerler Analisti ve UZMANPARA yazarı Rıdvan Baştürk, dün Fed açıklamaları ve Fed Başkanı Yellen'ın konuşması sonrasında 2,56 seviyesine kadar gerileyen Dolar/TL paritesinin gün içerisinde yaşanan dalgalanmayla birlikte 2,60 seviyesine kadar yükseldiğini kaydetti.
nbsp;
'ORTA ve UZUN VADEDE TREND YUKARI YÖNLÜ'

Bir süredir piyasalar tarafından fiyatlanan sabırlı ifadesinin kaldırılmasının dolarda kar satışları getirirken, Fed üyelerinin yıl sonu fonlama faiz oranı beklentilerini yüzde 1,125'ten yüzde 0,625'e indirmelerinin dolar aleyhine hareketleri desteklemiş gibi göründüğüne dikkati çeken Baştürk "Ancak resmin geneline baktığımızda orta ve uzun vadede hala trendin yukarı olduğunu söyleyebiliriz. Her ne kadar piyasalar dün yayınlanan metnin alt başlıklarından dolar aleyhine beklentiler çıkarsa da sonuçta Fed, sabırlı ifadesinin kaldırarak Haziran ayındaki toplantısına dair faiz artırım kapısını aralamış oldu. Özellikle önümüzdeki süreçte açıklanacak olan istihdam ve enflasyon verilerinin iyi sinyaller vermesi durumunda dolardaki değerlenmenin artmasını bekleyebiliriz" dedi.

'KISA VADEDE VOLATİLİTENİN DEVAMI BEKLENEBİLİR'

Kısa vadede yüksek volatilitenin devamının beklenebileceğine işaret eden Baştürk, şöyle konuştu: "2,60 seviyesi Dolar/TL açısından yine kritik bir seviye haline geldi. Bu seviyenin üzerindeki hareketler tekrardan 2,62 ve 2,6480 zirve seviyelerine doğru olabilecek hareketleri destekleyebilir. Ancak piyasalardaki iyimserliğin kısa vadede devam etmesi durumunda kurda yaşanabilecek aşağı yönlü hareketlerle birlikte 2,5830 ve yakın zamanın dip seviyesi olan 2,56 seviyeleri hedeflenebilir. Ancak yatırımcıların bu seviyelerden gelebilecek alımlara karşı dikkatli olması gerekmektedir." nbsp; nbsp; nbsp; (Uzmanpara)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...