Beşiktaş 19.03'de hiç kaybetmedi

Beşiktaş 19.03'de hiç kaybetmedi

SPOR Haberleri

Avrupa Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasında temsilcimiz Beşiktaş, Belçika ekibi Club Brugge'ü ağırlıyor.

Belçika'da oynanan ilk karşılaşmada öne geçmesine rağmen sahadan 2-1 mağlup ayrılan Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Club Brugge'den rövanşı almak istiyor. nbsp;


"19.03'te Çeyrek Final gelecek"
Brugge'ün ardından Fenerbahçe maçına odaklanacaklarını söyleyen Metin Albayrak, "Kulübümüz için bu gecenin apayrı önemi var. 112'nci yaş günümüze denk geliyor. İnşallah çeyrek finale kalıp, Kadıköy'e o moralle gideceğiz. Bunun aksini aklımızdan dahi geçirmiyoruz. Ama hiç istenmeyen sonuçlar olursa da, hayat devam ediyor. Biz yöneticilere adı üstünde her tür ortamda kulübü yönetmek düşüyor. Umarım top da ister, şans da yanımızda olur" yorumunu yaptı.



Brugge'ün bileği bükülmedi nbsp;
Belçika ekibi bu sezon Avrupa kupalarında hiç mağlup olmadı. UEFA Avrupa Ligi mücadelesine 3. ön eleme turundan başlayan Club Brugge oynadığı 13 maçta 10 galibiyet ve 3 beraberlik alırken kalesinde sadece 5 gol gördü. Mavi-siyahlı takım çıktığı 6 deplasmanda 5 galibiyet, 1 beraberlik alarak çok başarılı bir grafik çizdi. Dış sahalarda 14 gol atan Belçika ekibi yalnızca 2 gole geçit verdi. Demba Ba dört maçtır suskun nbsp;
Senegalli yıldız, Club Brugge karşısında Avrupa kupalarındaki 4 maçlık gol orucunu bozmaya çalışacak. Beşiktaş formasıyla Avrupa'da 8 gol atan Demba Ba son olarak 27 Kasım 2014'te Asteras filelerini sallamıştı. Gruptaki Tottenham maçında sakatlığı yüzünden forma giyemeyen siyah-beyazlı forvet, iki Liverpool ve Brugge maçlarında golle buluşamadı.
Beşiktaş - Kayseri Erciyesspor (Demba Ba ve Mustafa Pektemek)
Beşiktaş - Kayseri Erciyesspor (Demba Ba ve Mustafa Pektemek) - Eurosport


2-1'de 3 kez tur atlamıştı nbsp;
Belçika'da geçen hafta yapılan maçtan 2-1 mağlup ayrılan Beşiktaş'a çeyrek final için 1-0'lık galibiyet yetecek. Kartal 3-1, 4-2 gibi 2 farklı galibiyetlerde de tur atlayacak. Normal süre siyah-beyazlı takımın 2-1'lik üstünlüğüyle biterse uzatmalara geçilecek, skor değişmezse tur atlayan takımı penaltılar belirleyecek. Beşiktaş, Avrupa kupalarında daha önce ilk maçı deplasmanda 2-1 kaybedip İstanbul'da tur aradı. 1993-94 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 1. turunda Kösice'yi, 1996-97'de UEFA Kupası ön eleme turunda Dinamo Minsk'i rövanşta 2-0 yenerek eleyen Kartal geçen sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Tromsö'yü yine 2-1'lik yenilginin rövanşında 2-0'la safdışı etmişti. Siyah-beyazlılar 1993-94'te ise Ajax'a karşı rövanşı da 4-0 kaybetti. Atatürk Olimpiyat Stadı, Avrupa kupalarında 8. kez Beşiktaş'a ev sahipliği yapacak. Kartal geride kalan 7 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmezken 5 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Olimpiyat'ta; Feyenoord'u 3-1, Tottenham'ı 1-0, Partizan'ı 2-1, Liverpool'u 1-0 yenen Beşiktaş, Arsenal'le 0-0, Asteras'la 1-1 berabere kaldı. Siyah-beyazlı takım geçen sezon da Tromsö'yü 2-0 mağlup etmişti.


Kısa kutlama! nbsp;
Siyah-beyazlılar, Brugge karşısında çeyrek finale çıkılması halinde stattaki kutlamaların kısa tutulması kararını aldı. Liverpool zaferinden sonra taraftarın meşalelerle kutlama yapması nedeniyle takım otobüsü tesislere sabaha karşı ulaşabilmişti. Beşiktaş'ın, Liverpool maçından sonra Balıkesir'le berabere kalmasını da dikkate alan siyah-beyazlı yönetim, Fenerbahçe ile pazar günü oynanacak zorlu derbi sebebiyle en kısa sürede tesislere dönülmesi konusunda görüş birliğine vardı. Beşiktaş nasıl tur atlar? nbsp;
Beşiktaş deplasmanda gol attığı için yenilgiye rağmen avantaj kaybetmemiş durumda. İstanbul'da önümüzdeki hafta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak maçta Beşiktaş'a mutlaka galibiyet gerekiyor. Siyah-Beyazlılar'a, 1-0 ya da 3-1, 4-2 gibi gollü iki farklı galibiyetler gerekli. Kartal'ın 2-1'lik üstünlüğünde ise mücadele uzatmaya gidecek. Her türlü beraberlik ve yenilgilerde ise turu geçen taraf Club Brugge olacak. Siyah-Beyazlılar bir önceki turda Liverpool'a deplasmanda 1-0'lık skorla boyun eğmiş, rövanşı Tolgay Arslan'ın golüyle 1-0 galip bitirmişti. Penaltı vuruşlarında 5-4'lük üstünlük kuran temsilcimiz tur biletini kapmıştı. Beşiktaş, Club Brugge engelini de geçtiği takdirde UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalma başarısı gösterecek. Beşiktaş '19.03'te hiç kaybetmedi nbsp;


Maç: Beşiktaş - Club Brugge
Tarih: 19.03.2015
Saat: 22.05
Stat: Atatürk Olimpiyat Stadı
Hakem: Sergei Karasev nbsp;
Tv: Star Tv
Muhtemel 11'ler nbsp;
BEŞİKTAŞ: Tolga, Opare, Necip, Ersan, Motta, Veli, Atiba, Tolgay, Olcay, Gökhan, Demba Ba nbsp;
CLUB BRUGGE: Ryan, Meunier, Duarte, Mechele, De Bock, De Fauw, Simons, Refaelov, Izaquierdo, Vormer, De Sutter


Beşiktaş'ın 170 bin iddiası
Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, Club Brugge ile oynayacakları rövanş maçı öncesinde konuştu.Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde bugün Club Brugge'le oynayacağı Avrupa Ligi 3. tur rövanş maçı öncesinde Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, açıklamalarda bulundu.İlk olarak Kupa 2'de bütün planlarını Varşova'da oynanacak finale katılmak için yaptıklarını belirten Albayrak, "Hem Beşiktaş için hem de Türkiye için çok önemli bir maça çıkacağız. Brugge'ü elersek final hayal olmaz. Bu bilinç ile çalışıyoruz. İlk kez yönetim kurulu toplantısını tesislerde teknik ekip ve oyuncularımızla iç içe yaptık. Daha sonra hep birlikte idmanı izleyip tam kadro arkalarında olduğumuzu gösterdik. İşin özeti tek vücuduz" diye konuştu.


"170 bin kişi olsaydı dolardı"
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacakları karşılaşmada, taraftar desteğini sonuna kadar hissedeceklerini söyleyen Albayrak, bu durumun kendileri için büyük avantaj taşıdığını söyledi. Genç yönetici, "Tarihi bir dönemeçte olduğumuz dönemde telefonlarımız adeta hiç susmuyor. Herkes bilet istiyor. Ama bir tane bile yok. Bu maçta 70 bin kişi olacak. Eğer stat 170 bin kişilik olsaydı aynı şekilde dolardı. O kadar talep var... Bununla gurur duyuyoruz. 80 milyondan destek ve dua bekliyoruz" yorumunu yaptı.


İşte Beşiktaş'ın Brugge hedefi
Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki dev maçta Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi macerasına devam edebilmesi için 1-0'lık galibiyet yeterli olacak. Bunun dışında her türlü 2 farklı galibiyet de Kartal'ı çeyrek finale taşıyacak. 2-1'lik Beşiktaş galibiyeti maçı uzatmaya götürecek. Her türlü galibiyet ve beraberliğin yanında 3-2, 4-3, 5-4 gibi tek farklı Beşiktaş galibiyetleri ise Brugge'ü güldürecek.


HEDEF BRUGGE'ÜN SERİSİNİ BİTİRMEK
Beşiktaş-Club Brugge maçı öncesi iki ekibin iki farklı serisi dikkat çekiyor . Beşiktaş; İnönü Stadı'nda 15 Mart 2012'de Atletico Madrid'e 3-0 mağlup olmasının ardından İstanbul'da oynadığı son 7 Avrupa maçında yenilgi yüzü görmedi. Kartal 5 galibiyet alırken 2 de beraberlik elde etti. Brugge ise bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 13 maçta yenilgi yüzü görmedi. Beşiktaş bu seriyi noktalayıp çeyrek finali Belçika ekibinin elinden söküp almaya çalışacak.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...