'Barış Treni' Elazığ Garı'nda mola verdi

/ Kaynak: AA
'Barış Treni' Elazığ Garı'nda mola verdi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çözüm sürecine sivil toplum desteği için amacıyla düzenlenen etkinlik çerçevesinde 10 ili gezerek Diyarbakır'a gidecek 'Barış Treni', Elazığ Garı'na geldi.

Barışa Bak Platformu tarafından organize edilen etkinlik kapsamında 21 Mart'a kadar 10 ili gezecek "Barış Treni"nin duraklarından biri de Elazığ oldu. Barış Treni Elazığ Garı'nda, davul-klarnet eşliğinde halaylarla karşılandı. Barış Treni'ni Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Varol, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar karşıladı.
Göker, burada yaptığı konuşmada, barış yolunda atılan adımlara ve verilen mesajlara katılmamanın mümkün olmadığını belirterek, ülkede barışın ve huzurun sağlanması için emek sarf eden herkese teşekkür etti.
Barış Treni Koordinatörü Hilal Alper ise geçtikleri duraklardan Elazığ halkına sevgi ve kardeşlik getirdiklerini, burada da sevgi ve kardeşlik gördüklerini dile getirdi.
Yolculukları boyunca halktan gördükleri büyük ilginin kendilerini mutlu ettiğini, bunun doğru yolda olduklarına olan inançlarını arttırdığını ifade eden Alper, şunları söyledi:
"Herkes bundan sonrası için daha fazla can kayıpları olmasın istiyor, barış istiyor. Barış Treni hepimizin yolculuğu, kardeşlik yolculuğu. Daha güzel günler için çocuklarımız için 'silahlar sussun, fikirler konuşsun' diyoruz. Barış ve kardeşlik yolculuğunda herkese iyi yolculuklar diliyoruz."
Elazığ Garı bahçesine "barış fidanı" dikilmesinin ardından Barış Treni Diyarbakır'a doğru yoluna devam etti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...