Batman ve Şırnak'ta ortalık karıştı, yaralılar var

Batman ve Şırnak'ta ortalık karıştı, yaralılar var

YAŞAM Haberleri

Batman ve Şırnak'ta Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından düzenlenen nevruz etkinliklerinde ortalık karıştı.

Şırnak'ta Bahçelievler Mahallesi'nde gerçekleştirilen ve HDP Şırnak nbsp;milletvekilleri nbsp;Hasip Kaplan ile Selma Irmak'ın da yer aldığı kutlamalara yöresel nbsp;giysileriyle katılan vatandaşlar, şarkılar eşliğinde halay çekti. Bazı aileler de nbsp;aynı zamanda piknik yaptı. Terör örgütünü simgeleyen nbsp;bayrak ve flama taşıyan 40-50 kişilik grup arama noktasındaki polise taşlı nbsp;saldırırken, gruba tazyikli su ile müdahale edildi. Atılan taşlar nedeniyle 4 nbsp;polis ile 5 yaşındaki bir çocuk yaralandı. Yaralılar Şırnak Devlet Hastanesi'ne nbsp;kaldırıldı. nbsp;

Polis aracı yakıldı

Batman'da ise Pazaryeri Mahallesi'nde düzenlenen kutlamalar sırasında nbsp;yüzleri maskeli bir grup lastik yakıp, nbsp;Batman-Diyarbakır karayolunu trafiğe nbsp;kapattı. Grup, polis araçlarının yanı sıra yoldan geçen bir ambulans ile nbsp;cezaevi nbsp;aracını da taşladı. Cezaevi aracının camı atılan taşlar nedeniyle kırılırken, nbsp;sürücü zor anlar yaşadı. Göstericilerin attığı molotofkokteylinin isabet ettiği bir polis aracı nbsp;kısa sürede kullanılamaz hale geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...