Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terör örgütü IŞİD'e karşı savaşan güvenlik güçlerine yemek pişirip dağıttılar

/ Kaynak: AA
Terör örgütü IŞİD'e karşı savaşan güvenlik güçlerine yemek pişirip dağıttılar

DÜNYA Haberleri  / AA

Iraklı Türkmen kadınlar, Kerkük'ün güneyindeki cephelerde, DAEŞ'e karşı savaşan güvenlik güçlerine yemek pişirip dağıttı.

Türkmen Kadınlar Birliği Başkanı Kadriye Ziyai, "Burada, Çanakkale Zaferi gibi bir destanın yazılmasını istiyoruz" dedi.
Bölgedeki AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Peşmerge güçleri ve Şiilerden oluşan Halk Toplulukları'nın, Kerkük'ün güneyindeki DAEŞ'in kontrolünde bulunan yerleşim birimlerinin kurtarılması için başlattığı operasyon devam ediyor. Çatışmalar, Türkmen yerleşim birimi Beşir nahiyesinin merkezinde sürerken Kerküklü kadınlar bir organizasyona attı.
Türkmen kadınlar, Beşir'in kurtarılması operasyonuna katılan askerler için yiyecek hazırladı ve savaş hattına götürdü. Merkezi Kerkük'te bulunan Türkmen Kadınlar Birliği'nden 300 kadın tarafından hazırlanan yiyecekler, Beşir'e yakın cephelerde DAEŞ ile çatışan güvenlik güçlerine dağıtıldı.
Birlik Başkanı Ziayi, güvenlik güçleri için Kerkük dolması, büryaniyle değişik yemek ve meyve suları hazırlayarak savaş hattında dağıttıklarını söyledi. Ziyai, 100 yıl önce yaşanan Çanakkale Zaferi'nde, Türk kadınlarının gösterdiği fedakarlıkları hatırlatarak şunları söyledi:
"Çanakkale'de, Türk kadını erkeklerinin, evlatlarının, eşlerinin ve kardeşlerinin yanında nasıl durduysa, biz de şimdi kendi evlatlarımızın yanındayız. Türk Kadınları, Çanakkale'deki askerler için mermi götürüyor ve tedavilerini yapıyorlardı. Burada Çanakkale Zaferi gibi bir destanın yazılmasını istiyoruz."
Beşir operasyonuna katılan Kays Yahyavalı ise Türkmen kadınların, kendileri için yaptıkları organizasyonla çok mutlu olduklarını kaydetti. Yahyavalı, kadınların yaptıkları yardımların, başka ülkelerin desteğinden çok değerli olduğunu sözlerine ekledi.
Kerküklü Türkmen kadınların, savaş hattına götürdüğü yemekleri yiyen güvenlik güçleri, cephelerdeki nöbetlerine devam etti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...