Erdoğan'dan Balyoz ve Ergenekon yorumu: Gönlüm hiç razı olmadı!

Erdoğan'dan Balyoz ve Ergenekon yorumu: Gönlüm hiç razı olmadı!

GÜNDEM Haberleri

'Suçlu suçsuz aynı kefeye konuldu. Şahsım başta olmak üzere tüm ülke aldatıldı. Birlikte mesai sarf ettiğim komutanların tutuklanmasına gönlüm razı olmadı'

Cumhurbaşkanı subaylara seslendi: "Bu operasyonlarda başta şahsım, tüm ülke aldatıldı. Birlikte mesai sarf ettiğim komutanların tutuklanmasına gönlüm hiçbir zaman razı olmadı." Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Harp Akademileri Komutanlığı'nı ziyaret etti. Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'le görüşen Erdoğan, Akademi'de öğrenim gören kurmay subaylara seslendiği konuşmasında çarpıcı bir mesaj verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tarihin her döneminde tehlikelerle karşı karşıya kaldığını anımsatan Cumhurbaşkanı, yakın zamanda eski Genelkurmay Başkanı ve subayların tutuklanmasının da böyle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. nbsp;
"Bu operasyonlarda suçluyla suçsuz, yalanla doğru aynı kefeye konuldu" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi: "Bu operasyonlarla başta şahsım, tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldı. Kurumlarımızda örgütlenmiş, medya desteğiyle teçhiz edilmiş bir yapının, Türkiye'yi ele geçirmek için yürüttüğü bir kumpasa, darbe teşebbüsüne maruz kaldık. Samimiyetle ifade ediyorum; eski Genelkurmay Başkanımız başta olmak üzere, birlikte mesai sarf ettiğim için yakından tanıdığım pek çok komutanın tutuklanmasına gönlüm hiçbir zaman razı olmadı. Tereddütlerimi, itirazlarımı bu işin sorumlularına ifade ettim, hatta kamuoyu önünde dile getirdim. Ama önümüze konan, ancak çoğunun sahte ve çarpıtılmış olduğu daha sonra ortaya çıkan belgeler, bilgiler karşısında, hukuka saygı gereği yapacak bir şeyimiz kalmadı. Uzun süredir temkinle yaklaştığım bu yapı, 17-25 Aralık'ta doğrudan hükümeti devirmeye ve adeta Türkiye'ye topyekun el koymaya yönelik bir teşebbüse girişti. Yolsuzluk kılıfı altında başlattıkları bir operasyonla şahsımla birlikte ülkemizin tüm milli kurumlarını, milli projelerimizi hedef aldılar.
TSK ve savunma sanayisinin güçlü olması gerekiyor. Sadece kendi güvenliğimiz için değil, aynı zamanda umudunu bize bağlamış tüm kardeşlerimiz için buna mecburuz. Güçlü bir orduya, güçlü bir savunma sanayine sahip olma isteğimiz, asla kimsenin toprağında gözümüz bulunduğu, kimseye saldırmak gibi bir niyetimiz olduğu anlamına gelmiyor. Bu alanlarda güçlü olmak Türkiye'ye yönelecek tehditlere karşı caydırıcı güç olma anlamını taşıyor."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...