YGS köstebeği böyle yakalandı!

YGS köstebeği böyle yakalandı!

GÜNDEM Haberleri

Kitapçıktan sayfa koparıp medyada görüntüsünü paylaşan ve 'sorular sızdı' krizine yol açan İ.Y.'yi, ÖSYM'nin 'adaya özgü kitapçık' uygulaması yakalattı.

Soru kitapçığından sayfa koparıp sosyal medyada görüntüsünü paylaşan ve 'sorular sızdı' şeklinde krize yol açan İ.Y.'yi, ÖSYM'nin 'adaya özgü kitapçık' uygulamasının yakalattığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonrası, soru kitapçığından yırtılan bir sayfanın görüntüsünün sosyal medyada paylaşılması krize yol açmış, 'sorular sızdı mı' şeklinde adaylarda bir tedirginlik oluşmuştu. ÖSYM ise kitapçığın imtihan sonrası paylaşıldığını ispatlamak ve adayın kim olduğunu bulmak için adeta iz sürdü. ÖSYM, 2011 yılından bu yana uyguladığı 'adaya özgü soru kitapçığı' uygulaması sayesinde kitapçık sayfalarını kimin paylaştığını belirledi. ÖSYM, bu adayın İstanbul'da sınava giren İ.Y. olduğunu belirtti. Paylaşılan soru kitapçığı sayfası üzerindeki soruların ve cevap şıklarının dizilişinden hareketle söz konusu sayfanın 83930984 numaralı soru kitapçığına ait olduğunu bildiren ÖSYM, sınavda kullanılan kitapçıklar arasından bu adaya ait olan kitapçığın bulunduğunu ve kitapçığın 11. ve 12. sayfalarını içeren yaprağının yırtılarak alındığının tespit edildiğini açıkladı. ÖSYM, 6114 sayılı kanun kapsamında bu adayın sınavının iptal edileceğini, 2 yıl boyunca adayın ÖSYM sınavlarına girmesine izin verilmeyeceğini ve hakkında adli işlem başlatılacağını duyurdu. ÖSYM, krize yol açan bu olayı haber yapan gazete ve muhabirlerin nasıl özür dileyeceklerinin de takipçisi olacaklarını açıkladı.
Gökhan Kaya ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...