Çanakkale Boğazı köprüsüne az kaldı, Dünyanın en uzunu olacak!

Çanakkale Boğazı köprüsüne az kaldı, Dünyanın en uzunu olacak!

Ekonomi Haberleri

Feridun Bilgin, dünyanın en uzun asma köprüsü olacak Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü için ihale sürecinin bu yılın ortasında başlayacağını bildirdi.

3.6 kilometre uzunluğu, 2 kilometreyi aşan orta açıklığı ile dünyanın en uzun asma köprüsü özelliğini kazanacak olan Çanakkale Boğazı Köprüsü projesi, yıl ortasında ihaleye çıkacak. Dünyanın en uzun asma köprüsü gün sayıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, dünyanın en uzun asma köprüsü olacak Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü için ihale sürecinin bu yılın ortasında başlayacağını bildirdi. Bakan Bilgin'in verdiği bilgiye göre, Gelibolu-Lapseki güzergâhında gerçekleştirilecek Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü Projesi kapsamında yılın ortasında Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı için Kalkınma Bakanlığına başvuru yapılacak.

Bakanlığın 2023 hedefleri arasında olan ve yap-işlet-devret modeliyle inşa edilecek olan 352 kilometre uzunluğundaki Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyol Projesi dahilinde olan köprü, Gelibolu-Lapseki güzergâhına yapılacak. Toplam 3 bin 623 metre uzunluğunda olması planlanan köprü, 2 bin metrenin üzerinde orta açıklık ile dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü üzerinde 2x3 karayolu taşıt şeridine ilave olarak demiryolu geçişi de bulunacak. Bakan Bilgin, projesi tamamlanan köprü için ÇED raporunun ardından ihale sürecinin başlayacağını söyledi. Köprü ve İzmir'e uzanacak yolun yanı sıra İzmit Körfez?geçişinin devamı olan otoyolla birlikte otoyoldan 'ring' oluşturulmuş olacak, ulaşım ve ticaret büyük hız kazanacak.

ASYA VE AVRUPA'YA YENİ BAĞLANTI
Çanakkale Boğazı Köprüsü'nün yer aldığı otoyol projesi,?Avrupa ile Asya arasında yeni bağlantı olacak. Yol, Kınalı'dan başlayıp 17 yerleşim bölgesi ile Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir?ve Manisa illerinden geçerek İzmir'e ulaşacak. İzmit?Körfez?Geçişi ve Otoyolu projesi ile de bir anlamda ring oluşturulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...