Dikkat! Kar geliyor

/ Kaynak: İHA
Dikkat! Kar geliyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Meteoroloji'den alınan tahminlere göre, ülke geneli parçalı çok bulutlu, Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyı kesimi dışında yağışlı geçecek

Yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların Hakkari, Bitlis, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun kar, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak, Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara'nın güneydoğusu ile yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Batı bölgelerdeki yağışların ise hafif olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


Rüzgar genellikle kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz'de kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:


BU GECE VE YARIN SABAH KAR VAR
İstanbul'da cuma günü akşam saatlerinde yağmur şeklinde başlayacak yağış, gece ve cumartesi günü sabah saatlerinde kentin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur olarak görülebilecek.


PAZARTESİ HAVA ILIK HAVA ETKİLİ OLACAK
Soğuk ve yağışlı sistem, pazar günü doğu bölgelerde etkili olduktan sonra ülkeyi terk edecek. Ancak Türkiye, pazartesi günü batı bölgelerden itibaren ılık ve yağışlı yeni bir sistemin etkisine girecek. Bu sistem ise hızlı bir şekilde hareket ederek salı günü etkisini kaybedecek.



Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu 7


İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8


İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 11


Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 17


Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 17


Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8


Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmurlu 7


Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3


Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...