Guardiola, Manchester City yolunda

Guardiola, Manchester City yolunda

SPOR Haberleri

City'nin Manuel Pellegrini ile yollarını ayıracağı ve Guardiola'yı takımın başına geçireceği iddia edildi.Guardiola 'nın kulüp kariyeri haberimizde.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin gelecek sezonki planı ortaya çıktı. Manchester'ın mavilerinin Şilili teknik adam Manuel Pellegrini ile yollarını ayıracağı ve Pep Guardiola'yı takımın başına geçireceği iddia edildi.Daily Mail'in 'özel' başlığı ile duyurduğu haberde, Manchester City yaz döneminde Pellegrini'yi gönderecek. Takımı ile 3 yıllık sözleşmesi olmasına karşın hem Avrupa'da hem de ligde istenen noktada olunmaması yönetimi oldukça rahatsız etti. Bunun sorumlusu olarak gördükleri Pellegrini'nin biletini kesen yönetim, yeni teknik adam listesini de hazırlamakta gecikmedi. Listesinin başında yer alan Guardiola'nın, Bayern ile hem Bundesliga hem de Şampiyonlar Liginde zafere ulaşmasını bekleyen City yönetimi bu sayede Alman ekibindeki misyonunu tamamlayacak Guardiola'yı takımın başına geçirecek.


İspanyol teknik adamın Barcelona'da beraber çalıştığı yöneticiler Ferran Soriano ve Tixi Begiristain de City'de görev alıyor olmasının bu transferde önemli bir etken olacağı düşünülüyor. Pep'in Bayern Münih ile 2016 yılına kadar sözleşmesi var.Öte yandan Guardiola'nın dışında City'nin listesinde Real Madrid'in hocası Carlo Ancelotti ile Atletico Madrid'den Diego Simeone'nin olduğu iddia ediliyor.


Guardiola 'nınKulüp kariyeri


Lakabı Tâhâ olan Guardiola kariyerine amatör olarak Gimnàstic de Manresa takımında başlamış ardından 13 yaşında FC Barcelona'nın altyapı kulübü olan FC Barcelona B'ye geçti. Yaklaşık 6 yıl FC Barcelona'nın altyapısında oynayan Guardiola, 1990 yılında profesyonel oldu. FC Barcelona ile La Liga'daki ilk maçına 16 Aralık 1990 tarihinde Cádiz CF ile oynanan maçta çıktı. Defansif orta saha futboluyla öne çıkan futbolcu, 1997 yılında José Mari Bakero'dan takım kaptanlığını devraldı. 1990-2001 yılları arasında FC Barcelona ile ligde 263, toplamda ise 379 maça çıktı. Guardiola, 17 Haziran 2001 tarihinde Valencia CF oynanan lig maçıyla FC Barcelona kariyerini noktaladı.


FC Barcelona'dan ayrıldıktan sonra İtalya'ya geçerek Brescia Calcio ve AS Roma takımlarında oynadı. Ancak burada fazla başarılı olamadı ve Nandrolon testinin pozitif çıkıp 4 ay ceza almasıyla İtalya'daki kariyerine son verdi.İtalya kariyerinden sonra Katar'ın Al-Ahli (Doha) ve Meksika'nın Dorados de Sinaloa takımlarında oynadıktan sonra futbol hayatını noktaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...