Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İtalyan basını Cüneyt Çakır'ı öve öve bitiremedi!

İtalyan basını Cüneyt Çakır'ı öve öve bitiremedi!

SPOR Haberleri

İşte Uefa avrupa Ligi'nde oynanan, Roma - Fiorentina maçını yöneten Cüneyt Çakır'a İtalyan basınından yorumlar...

İtalyan basını, Roma ile Fiorentina arasındaki UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında düdük çalan Türk hakem Cüneyt Çakır'ın karşılaşmayı iyi yönettiğini yazdı.


Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden Corriere dello Sport, uluslararası arenada 100'üncü karşılaşmasını yöneten Cüneyt Çakır'ın, Fiorentina'nın ilk golündeki penaltı kararı ve ikinci golde topun içeride olduğuna hükmederek devam ettirmesinin doğru olduğunu hakem köşesindeki başlığına çekti.


Gazetedeki haberde 7 puan verilen Çakır'ın, penaltı kararının "tartışmasız doğru" olduğu ifade edildi. Haberde Çakır'ın penaltıyı tekrar ettirmesinin doğru olduğu ve İtalyan hakemlerinin de bunu örnek alması gerektiği yazıldı. Ayrıca Çakır'ın, 88. dakikada Ljajic'i ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına göndermesinin de doğru bir karar olduğunun altı çizildi.


Yüksek tirajlı bir diğer spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'ta da 6,5 puan verilerek Çakır'ın tüm pozisyonları iyi idare ettiği ve maçın kontrolünü elinde tuttuğu yazıldı. Gazete, Çakır'ın Fernandez'in penaltısı ve Gervinho'nun pozisyonda penaltı vermediği kararlarını iyi sezdiğini ifade etti.


La Gazzetta dello Sport, Çakır'ın yardımcıları Bahattin Duran'a 6,5, Tarık Ongun'a 6, ek hakemler Halis Özkahya'ya 6, Süleyman Abay'a da 6 notunu verdi.


Tuttosport gazetesi de Çakır'a 6 notunu verirken, Türk hakemin, maçın 6. dakikasında Romalı Holebas'ın Fiorentinalı Fernandez'e yaptığı faulü iyi gördüğünü ve penaltı atışını diğer oyuncuların ceza sahasına atış önce girmesi nedeniyle tekrar ettirmekle doğru iş yaptığına vurgu yaptı.


Gazetenin hakemle ilgili haberinde, karşılaşmanın 2-0'a geldiği pozisyonda topun dışarı çıkmasına engel olmak isteyen Roma kalecisi Skorupski'nin yaptığı müdahalede topun tamamının çıkıp çıkmadığını anlamanın zor olduğu ifade edildi.


La Repubblica gazetesi de Cüneyt Çakır'a 7 notunu verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...