Beşiktaş'ta tek hedef lig

/ Kaynak: AA
Beşiktaş'ta tek hedef lig

SPOR Haberleri  / AA

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Belçika'nın Club Brugge takımına elenen Beşiktaş'ın önünde hedef olarak sadece Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu kaldı

Sezona ligin yanı sıra Avrupa ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda başlayan siyah-beyazlı ekip, UEFA Avrupa Ligi ve kupadan elenmesinin ardından Süper Lig'de şampiyonluk kovalayacak. Ziraat Türkiye Kupası'nda F Grubu'nda yer alan ve 2. sırada son 16 turuna kalan "Kara Kartallar", deplasmanda Kayserispor'a 1-0 yenilerek kupaya veda etti.
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nden de son 16 turunda elendi. Avrupa mücadelesine UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemede başlayan ve gruplara kalamayan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna grup maçlarıyla devam etti. Gruptan çıkmasının ardından 2. turda İngiltere'nin Liverpool takımını eleyen siyah-beyazlılar, son 16 turunda Club Brugge'a takıldı.
-Süper Lig'de lider
Siyah-beyazlı ekip, önünde tek hedef olarak kalan Süper Lig'de lider durumda bulunuyor.
Ligin 24. haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 5-1 yenen ve Galatasaray'ın İstanbul Başakşehir karşısında puan kaybetmesiyle liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş, sezon sonuna kadar bu konumunu koruyup şampiyonluğa ulaşmaya çalışacak.
Ligde 24 maçta 17 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 54 puan toplayan "Kara Kartallar", 2'nci sıradaki Galatasaray'ın 2 ve 3. sıradaki Fenerbahçe'nin 4 puan önünde yer alıyor.
-İlk hedef derbi
Beşiktaş'ı Club Brugge maçının ardından zorlu bir derbi maçı bekliyor.
Siyah-beyazlı ekip, 22 Mart Pazar günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe'ye konuk olacak. Süper Lig'in ilk yarısında rakibine sahasında 2-0 mağlup olan Beşiktaş, Kadıköy'deki mücadeleyi kazanarak hem rövanşı almaya hem de liderliğini sürdürmeye çalışacak.
-45 maçta 27 galibiyet
"Kara Kartallar", bu sezon şu ana kadar 45 resmi karşılaşmaya çıktı.
Bu maçların 27'sini kazanan Beşiktaş, 8 kez berabere kalarak, 10 kez yenilgi yaşadı. Süper Lig'de 24 maçta 17 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi alan "Kara Kartallar", UEFA Avrupa Ligi'nde ise 14 maçta 6 kez kazandı. Rakipleriyle 4 kez berabere kalan siyah-beyazlılar, 4 maçtan da mağlup ayrıldı.
Ziraat Türkiye Kupası'nda 7 maç oynayan Beşiktaş, taraftarlarını 4 kez sevindirirken, bir kez berabere kaldı ve 2 kez de yenildi.
-Maç trafiği azalacak
Sezona yoğun bir maç takvimiyle başlayan Beşiktaş'ın, iki kulvardan elenmesinin ardından maç trafiği azalacak.
Sadece ligde yoluna devam edecek "Kara Kartallar", sezon sonuna kadar 10 maç daha oynayacak. Siyah-beyazlı takım, ligde kalan 10 haftada Fenerbahçe, İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor, Trabzonspor, Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor, Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarını yapacak.
-Maçlar İstanbul'da
Yoğun maç trafiğinin yanı sıra stadının yapımı nedeniyle farklı statlarda karşılaşmalarını oynayan Beşiktaş, uzun bir aradan sonra üst üste İstanbul'da maça çıkacak.
İç saha maçlarının bir bölümünü Ankara'da oynayan ve Trabzonspor'u da Konya'da konuk eden siyah-beyazlı ekip, 4 haftalık periyotta maçlarını İstanbul'da yapacak. Fenerbahçe ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşacak "Kara Kartallar", 26. haftada Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda İstanbul Başakşehir ile oynayacak. Bir sonraki hafta Kasımpaşa ile Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşı karşıya gelecek Beşiktaş, İstanbul serisini yine Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Kardemir Karabükspor maçıyla tamamlayacak.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...