Beşiktaş Avrupa'da 'kenar'dan destek alamadı

/ Kaynak: AA
Beşiktaş Avrupa'da 'kenar'dan destek alamadı

SPOR Haberleri  / AA

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Belçika'nın Club Brugge takımına elenen Beşiktaş, Avrupa'da yedek kulübesinden yeterince destek alamadı.

Siyah-beyazlı takım, Avrupa kupalarında bu sezon 14 kez sahaya çıktı. Şampiyonlar Ligi'nde play-off'ta Arsenal'e elenen ve Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden "Kara Kartallar", 14 maçta rakip fileleri 19 kez havalandırdı. Siyah-beyazlı ekip, bu gollerin sadece 1'ini yedek kulübesinden gelen oyuncusunun ayağından buldu.
Sonradan oyuna dahil olan oyuncular attıkları bir golle Avrupa'da takımlarına yüzde 5,2'lik bir destek verebildi.
- Sadece Tolgay Arslan attı
Beşiktaş'ta yedek başlayıp daha sonra oyuna giren oyunculardan sadece Tolgay Arslan, takımına gol kazandırdı.
Siyah-beyazlı ekibin, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Liverpool ile yaptığı maçta 61. dakikada Jose Sosa'nın yerine oyuna dahil olan Tolgay, 72. dakikada golü attı. Siyah-beyazlı oyuncu, attığı golle takımının maçı 1-0 kazanmasını sağladı. Uzatmaların ardından Beşiktaş, rakibine penaltılarda 5-4 üstünlük sağlayarak son 16 turuna kalmayı başardı.
- Ligde yüzde 11,9'luk katkı verdiler
Siyah-beyazlı ekibin yedek oyuncuları, Spor Toto Süper Lig'de takımlarına daha çok katkı verdi.
Ligde 24 maçta 42 gol kaydeden Beşiktaş'ta yedek oyuncular, 5 kez rakip fileleri havalandırdı. Kenardan oyuna dahil olan isimler, böylece takımlarına yüzde 11,9'luk bir katkı yaptı.
Beşiktaş'ın ligde Balıkesirspor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Trabzonspor ve Akhisar Belediyespor ile yaptığı karşılaşmalarda yedekler gol attı.
Balıkesirspor maçında Mustafa Pektemek, 46. dakikada Sosa'nın yerine oyuna girip 57. dakikada golünü atarak takımının maçı 1-0 kazanmasını sağladı. Kayseri Erciyesspor karşısında Kerim Frei, 37. dakikada Olcay Şahan'ın yerine teknik direktör Slaven Bilic tarafından sahaya sürüldü. Genç oyuncu, 1-0 geride olan takımını 70 ve 85. dakikalarda attığı golle 2-1 öne geçirmesine rağmen Beşiktaş, 90. dakikada yediği golle sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.
Cenk Tosun ise Trabzonspor maçında yedekten gelip gol sevinci yaşayan oyuncu oldu. Siyah-beyazlı oyuncu, takımının 2-0 önde olduğu karşılaşmada 71. dakikada Mustafa'nın yerine oyuna girerek 83. dakikada skoru 3-0 getirdi.
Siyah-beyazlı takımda Gökhan Töre ise aynı sevinci Akhisar Belediyespor karşısında yaşadı. Maça yedek olarak başlayan ve 61. dakikada Kerim Frei'in yerine oyuna dahil olan Gökhan, 90+3. dakikada golünü atarak takımının maçtan 3-1 galibiyetle ayrılmasını sağladı.
- Kupada da yedekler bir gol attı
Beşiktaş'ın yedekten gelen oyuncuları, Ziraat Türkiye Kupası'nda da bir kez rakip fileleri havalandırabildi.
Siyah-beyazlı takım, kupadaki 7 maçta 12 gol atarken, bunların sadece birini sonradan oyuna giren futbolcusunun ayağından buldu. Siyah-beyazlı takımın Adana Demirspor'u deplasmanda 4-1 yendiği karşılaşmada Demba Ba, 46. dakikada oyuna girdikten sonra 70. dakikada gol sevinci yaşadı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...