Işid'e katılmak isteyen 5 kişi yakalandı!

/ Kaynak: İHA
Işid'e katılmak isteyen 5 kişi yakalandı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

IŞİD'e katılmak üzere Türkiye'ye geldikleri saptanan 5 yabancı, Gaziantep'te yakalandı.

Işid'e katılmak üzere Hollanda, İspanya, Fas ve Belçika'dan Türkiye'ye geldikleri iddia edilen 2'si kadın 5 kişi, kendilerini Suriye'ye sınırından geçirmek üzere anlaştıkları Mehmet Güler (30) isimli kişiyle birlikte Gaziantep'te yakalanarak gözaltına alındı.Yakalananlar şüphelilerin Fas vatandaşı Jabran El Bahoudi (21), Hollanda vatandaşı Khalid Ballah (22), İspanya vatandaşı Rhimou Bghil Abdeselam (20), Belçika vatandaşı Samira Arhouni (28) ve Hollanda vatandaşı Türk asıllı Enes Bilen (21) olduğu belirtildi. Bir otomobilin içinde yakalanan ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen şahıslar ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından sorgulanan şahıslar, tutuklanma istemiyle 3. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şahıslardan Rhimou Bghil Abdeselam, Enes Bilen ve Mehmet Güler tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken Jabran El Bahoudi, Khalid Ballah ve Samira Arhouni'nin ise mahkemeleri devam ettiği sürece yabancılar şubesinde gözaltında tutulacağı öğrenildi.


3 KİŞİ TUTUKLANIRKEN 3 KİŞİ İSE YABANCILAR ŞUBESİNDE GÖZALTINDA TUTULUYOR
İddiaları değerlendiren zanlıların avukatı Mehmet Yıldırım, "Şu safhada tutuklulukları devam etmektedir. Bu suçlama yapılan şüphelilerin duruşmasına emniyet safhasında, daha sonraki savcılık ve sulh ceza safhasında katıldım. Devletin tayin ettiği müdafi pozisyondaydık. Duruşmaları 3 Nisan 2015 tarihinde yapılacak. Bu konu ile ilgili 3 tane tutuklu var. Diğerleri ise yine aynı suçlamayla yargılanıyorlar. Türk Ceza Kanununun 314/2. Maddesi gereğince "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" üye olmak suçlamasıyla suçlanıyorlar. Sonucun ne olacağı duruşma gününde belli olacaktır" dedi.


YURT DIŞINDAN GELİP GAZİANTEP'TEKİ BİR ŞAHISLA BULUŞTULAR
Suriye'de IŞİD'e katılmak için çeşitli ülkelerden Gaziantep'e geldikleri iddia edilen 5 kişinin Gaziantep'te yaşayan ve daha önce de IŞİD'e eleman götürdüğü iddia edilen Mehmet Güler ile buluştuğunu belirten Yıldırım, "Bunlar değişik yerlerden gelmişler. Hollanda, Norveç, İspanya'dan gelmişler. Bu gelen vatandaşlar Gaziantep'e seyahat amaçlı geldiklerini beyan ediyorlar ancak bir tanesinin ailesi şikayet etmiş, yine diğerinin de ailesi şikayet etmiş. İspanyol ve dış ülkelerin polislerinin Türkiye'ye müracaatları üzerine Türkiye bunları takibe almış ve Gaziantep'te yakalanmışlar. Tamamı bir araba içerisinde yakalanmışlar. Arabayı süren kişi de IŞİD'e eleman götürüp getiren biri olarak daha önce de suçlandığı için gözaltına alındılar ve tutuklandılar. Rhinou adlı İspanyol vatandaşı aynı suçlamayla suçlanıyor. Kendisi Gaziantep E Tipi Cezaevinde tutuklu. Duruşmaları geldiğinde son durumlarını mahkeme yine değerlendirecektir" dedi.


ÇOCUKLARININ IŞİD'E KATILACAĞINI AİLELERİ İHBAR ETTİ
Ailelerin, polise çocuklarının IŞİD'e katılmak üzere Türkiye'ye gittiklerini ihbar ettiğini belirten Yıldırım, "İspanyol vatandaşı olan şüphelinin ailesinin 'Kızımız Türkiye'ye gitti, IŞİD'e katılacak' diye bir ihbarı var. İspanya polisi Türkiye polisine müracaat edince bu durumda Gaziantep'teki emniyet araştırma yaparken tesadüfen bir araba içerisinde yakalamışlar ve gözaltına alınmışlar. Ondan sonra safhalar gerçekleşmiş oluyor. Sorgulama sonucunda da kim nereden geldi, niçin geldi, onların da ifadeleri alınmış vaziyette. Sonuçta da mahkeme şüpheyi yeterli buldu ki tutuklama kararı verdi. 3 tanesini tutukladı, 3'ünü de güvenlik kontrolü adı altında, adli kontrol mekanizmasına bağlı olarak serbest bıraktı. Yabancı olanlar yabancılar polisinde gözetim altındalar. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyorlar. Önümüzdeki ayın içinde duruşmaları var. Duruşmada mahkemenin gelişen şartlara ve toplanan delillere göre güvenlik tedbirine mi bağlar yoksa serbest mi bırakır onu bilemeyiz" şeklinde konuştu.


Zanlıların önümüzdeki ay içerisinde mahkemeye çıkartılacakları öğrenildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...