Lufthansa dert oldu!

/ Kaynak: İHA
 Lufthansa dert oldu!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Alman Pilot Sendikası Cockpit, çarşamba gününden bu yana devam ettirdiği grev kararını cumartesi gününe kadar uzatacağını duyurdu.

Alman Havayolu şirketi Lufthansa ile Alman Pilot Sendikası Cockpit arasında yaşanılan anlaşmazlık pilotları greve itti. Altı ay içerisinde 12. kez greve giden pilotlar, haklarını alıncaya kadar grev haklarını kullanacaklarını açıkladılar. Bugün devam eden grevde orta ve kısa menzilli 790 sefer iptal edilirken, iptal edilen seferlerden 94 bin yolcunun etkilendiği duyuruldu.


İptal edilen uçuşlarla ilgili olarak açıklamada bulunan Lufthansa, müşterilerin tamamına ulaşılarak grevden haberdar edildiğini ve havaalanlarında mağduriyet yaşanmadığını duyurdu. Ayrıca uçamayıp rezervasyon iptali yapan yolculardan ücret kesilmeyeceği bildirildi. Yolcuların Lufthansa'nın internet sayfasını ziyaret ederek aktüel bilgileri okuyarak hareket etmeleri istendi.


Almanya içinde ise otobüslerde ve trenlerde yoğunluk yaşandı. Grevden en büyük zararı Almanya'nın en büyük havalimanı olan Frankfurt Havalimanı'nın yaşadığını belirten havaalanı CEO'su Stefan Schulte, grevlerden dolayı hizmet veremedikleri yaklaşık 600 bin yolcudan dolayı 10 milyon Euro zarar ettiklerini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...