Barış Treni yolculuğunu tamamladı!

/ Kaynak: İHA
Barış Treni yolculuğunu tamamladı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

'Barış Treni', son durağı olan Diyarbakır'a geldi. Barış aktivistleri, çiçeklerle karşılandı.

Çözüm sürecine destek için İstanbul'dan yola çıkan 'Barış Treni' 9 ile yaptığı ziyareti Diyarbakır'da son erdirdi. Sabah saatlerinde Diyarbakır Garı'na gelen Barış Treni'ni Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muharrem Cebe, DTSO Başkanı Ahmet Sayar ve çok sayıda kişi davul zurna eşliğinde çiçeklerle karışladı. Barış Treni'nde yer alanlar Diyarbakır Garı'nda bir süre halay çektikten sonra, Sümer Park'ta barış için fidan dikti.


"UMUYORUZ ARTIK BU SON BARIŞ TRENİ OLUR"


Fidan dikiminin ardından konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Muharrem Cebe, barış tohumlarının yeşerdiği, savaşın olmadığı bir ortam özlemiyle Barış Treni'nin İstanbul'dan Diyarbakır'a hareket etiğini ifade ederek, bu girişime çok büyük değer verdiklerini söyledi. Belediye olarak bu girişi desteklediklerini belirten Cebe, "Umuyoruz artık bu son barış treni olur ve bundan sonra barış burada gerçekleşir. Bundan sonra kardeşlik ve barış içerisinde bütün Ortadoğu halkları birbirlerini öldürmeyecekleri, kanın akmayacağı bir gelecek diliyoruz" dedi.


"BARIŞA OLAN DURAKLAR DA AZALDI"


Cebe'nin ardından söz alan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ise, bugün mutlu ve daha umutlu olduklarını dile getirdi. Sayar, "Nasıl ki, bu tren İstanbul'dan durak durak buraya ulaşmışsa, biz inanıyoruz ki barışa olan duraklar da azaldı. Barışa doğru umutlarımız daha da arttı. Bugün Diyarbakır'ın yaşadığı bu farklı ortam çok önemlidir. Umut ediyoruz ki barışa olan özlemimiz artık gerçekleşiyor. Bundan sonraki süreçlerde herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Ortak ülke ortak vatan temelinde herkesin kendini eşit, özgür ve bu ülkeye ait hissedecek için yaşasın barış diyoruz" diye konuştu.


"BU ANLAMSIZ SAVAŞIN SONA ERMESİ LAZIM"


Barışa Bak Platformu üyesi Atilla Yayla, bir konuşma yaparak barışın önemine vurgu yaptı. Yayla, Diyarbakır'da barışın güzel göründüğünü kaydederek, "Bu anlamsız savaşın sona ermesi lazım. Türkiye bu savaşı daha fazla sürdüremez, sürdürmemeli. Bu, uygarlığı da insanlığa da aykırı olan bir şeydir. Diyarbakır'da yarın yapılacak başlangıçla özgürlük ve adalet temelinde herkesin vatandaş olarak gurur duyacağı bir Türiye'yi inşa etmek için yola çıkmış olacağız" şeklinde konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...