Yemen'de Cuma Saati Camiyi kan gölüne çevirdiler! Çok sayıda ölü var...

Yemen'de Cuma Saati Camiyi kan gölüne çevirdiler! Çok sayıda ölü var...

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yemen'de iki camide Cuma namazı için toplanıldığı sırada intihar saldırısı gerçekleşti. Bu saldırı sonucu 55 kişi yaşamını yitirdi, işte detaylı bilgiler

Yemen'de iki camide Cuma namazı için toplanıldığı sırada intihar saldırısı gerçekleşti. Bu saldırı sonucu 55 kişi yaşamını yitirdi, işte detaylı bilgiler..Saldırılar başkent Sana'nın en büyük camilerinden olan Haşuş ve Bedir camilerinde, Cuma namazı için toplanıldığı sırada gerçekleşti. İntihar saldırılarında en az 55 kişi hayatını kaybederken, 50 kişi de yaralandı. Görgü tanıkları, iki camide üç ayrı patlamanın meydana geldiğini aktardı.Yemen'de İran destekli Şii Husiler, 4 aydan uzun bir süredir başkent Sana'yı elinde bulunduruyor. Hükümet ile başkente giren Husiler arasında 21 Eylül 2014'te "Barış ve Ulusal Ortaklık Anlaşması" imzalanmıştı. Yemen ordusu ile Husiler arasındaki çatışmalar ülkede karışıklık çıkarırken, diyalog görüşmelerinin kilit ismi Cumhurbaşkanı Hadi'nin özel kalem müdürü Ahmed Avad Bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla gerilim iyice tırmandı.Husiler bunun ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırdı.

Yemen'de Cuma Saati Camiyi kan gölüne çevirdiler! Çok sayıda ölü var...

Çatışmalarda 9 kişi öldü, 80 kişi yaralandı. Cumhurbaşkanı Abdrabbu Mansur Hadi ve Başbakan Halit Bahhah'ın hükümeti, Husilerin ülkeyi silah baskısıyla otorite altında tutmasını protesto ederek eş zamanlı istifa ettiğini açıklamıştı. Ancak parlamento toplanamadığı için istifalar hiçbir zaman resmileşmedi.Husiler, geçtiğimiz ay parlamentoyu feshedip yerine 551 üyeden oluşan, ülkeyi yönetecek Geçici Ulusal Konsey'i kurduğunu ilan etmişti. Buna göre Konsey, 5 kişiden oluşan Başkanlık Konseyi'ni seçecek. Başkanlık Konseyi ise yeni cumhurbaşkanını belirleyecek.Yemen'de eski devlet başkanı Ali Abdullah Salih'in görevini bırakmak zorunda kaldığı 2011'deki ayaklanmanın ardından ülkede istikrar ve güvenlik sorunu sürüyor. Güneyde ayrılıkçı Güney Hareketi, Yemen ordusuyla çatışıyor. Kuzeyde ise İran'ın desteğini alan Şii Husiler sık sık Sünni aşiretler ve orduyla çatışıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...