CHP'den 'İzleme Heyeti' açıklaması

/ Kaynak: İHA
 CHP'den 'İzleme Heyeti' açıklaması

Politika Haberleri  / İHA

CHP'li Gök, "Bugün gelinen nokta Cumhuriyet Halk Partisi'nin önerilerinin ne kadar haklı ve gerçekçi olduğunu ortaya koymuştur" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM'de gazetecilere açıklama yaptı. Gök, Nevruz kutlamaları ile ilgili, "Özgürlük mücadelesi olan Nevruz'u yurttaşlarımızla birlikte kutlayacağız. Yeni günü, yeni gün heyecanını, ezenlerin ezilenlerin olmadığı bir dünya düzeni arayışımızı arttırarak sürdüreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Harp Akademileri'nde yaptığı konuşmayı değerlendiren Gök, "Ergenekon ve Balyoz davalarını kastederek, bu davaların bir kumpas olduğunu, kendilerinin o zaman bunu fark edemediğini ifade etmek suretiyle tarihi bir özrü gerçekleştirdiğini zannetmektedir. Bu özür de değildir. Bu sadece Cumhurbaşkanı'nın kamuoyunu oyalayamaya, askerlerle o zaman sürdürdüğü ilişkiyi yeniden tesise yönelik samimiyetsiz, ciddiyetsiz bir açıklamadır. Ergenekon ve Balyoz davaları gibi davaların oluştuğu günlerde yüzlerce insan çürümeye terk edildi, hapislerde can verdi, bazılarının hayatlarında onarılamaz yaralar açıldı. Bütün yargılananlar, hapis yatanlar özgürlüklerini, ailelerini feda ettiler, itibarları ayaklar altına alındı" diye konuştu.

"SONUÇLARINI BİLİYORDU"

Gök, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı o davaların niye açıldığını biliyordu, sonuçlarını biliyordu, neye mal olacağını biliyordu. Bugün savcısıyım diye değerlendirdiği davalarda yanıltıldığını açıklaması büyük bir ayıp, ciddiyetsizlik ve tarihin affetmeyeceği önemli konulardan bir tanesidir. Bu ülkede yüzlerce aydın, subay, gazeteci, insan mağdur edilmiştir. Bunun da arkasında şu andaki Cumhurbaşkanı Erdoğan bulunmaktadır."

İzleme heyetine ilişkin olarak ise Gök, "Bugün gelinen nokta Cumhuriyet Halk Partisi'nin önerilerinin ne kadar haklı ve gerçekçi olduğunu ortaya koymuştur. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin en önemli sorununun çözümünde parlamentonun devrede olmasını, parlamentonun denetiminde olmasını ileri sürerek, bu sorunun parlamento çatısı altında bütün partilerin katılımıyla çözülmesini önermiştir ve bu önerisinin de arkasındadır" ifadesini kullandı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...