YGS birincisi hedefini açıkladı

/ Kaynak: İHA
YGS birincisi hedefini açıkladı

EĞİTİM Haberleri  / İHA

YGS'de 6 puan türünün 5'inden 500 puan alarak birinci olan Mehmet Enes Arıcı, hedefinin Tıp Fakültesi'nde okumak istiyor.

Ankara'da özel bir lisede okuyan Mehmet Enes Arıcı YGS 1,3,4,5,6 puan türlerinde 500 puan alarak YGS birincisi oldu. Sene başından beri hocalarının verdiği ödevleri planlı bir şekilde yerine getirmeye gayret gösterdiğini belirten Arıcı, "Arkadaşlarımızla beraber sene boyunca yoğun bir tempoda çalıştık. Birbirimize morali düştüğü zamanlarda destekledik. Böylece yoğun bir süreci atlatmış olduk. Allah'ta böyle bir başarıyı nasip eyledi" diye konuştu.


Planlı programlı çalışmanın önemini vurgulayan Arıcı, "Kişinin ilk önce neyi iyi yapmak istediğini bilmesi lazım. hedefini belirledikten sonra neler yapması gerektiğini ortaya koyarsa çok daha verimli bir süreç ortaya çıkar" ifadelerini kullandı.


"HEDEFİM TIP FAKÜLTESİ"


"YGS 1,3,4,5,6 puan türlerinde birinci oldum" diyen Arıcı, "Hedefim Tıp Fakültesi'nde okumak istiyorum. Temel bilimlerde de akademisyen olarak devam etmek istiyorum" dedi.


Türkçe sorularının biraz vakit aldığını söyleyen Arıcı, "Bazen iki şıkta ikilemde kaldığım çok oldu. Matematik soruları da vakit aldı. İşlem isteyen bayağı soru vardı. Fen sorularının geneli kolaydı. Bazıları alışılmışın dışındaydı. Sosyal soruları da genellikle bilgi ağırlıklıydı. Ben ilk baştaki heyecanla Türkçe'de biraz zorlandım. Türkçe'den 3 yanlışım vardı. Sosyal'den iki yanlışım. Fen'den iki yanlışım vardı. Matematik'te tamdı" dedi.


"BİRİNCİLİĞİ GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIM MUTLU OLDUM. HATTA YENİ YENİ ATLATIYORUM ŞOKU"


Sınav sonuçlarını Sinop'ta evinde öğrendiğini kaydeden Arıcı, "Birinciliği görünce çok şaşırdım mutlu oldum. Hatta yeni yeni atlatıyorum şoku. Sınavda baya bir heyecanlandım. Aslında sınavdan çıkınca pekte öyle güzel geçmedi demiştim. Kötü geçti demiştim. Sorular biraz değişikti normal denemelere göre. Denemelerde pek heyecan yapmazdım aslında. Heyecanla birleşince bide soruların biraz daha beklediğimizden farklı çıkması kaygı oluşturdu bende" şeklinde konuştu.


TAVSİYELERDE BULUNDU


Arıcı, arkadaşlarına ise şu tavsiyelerde bulundu:


"İlk önce hedeflerini belirlesinler. Ne yapmak istediklerinin bilincinde olsunlar. Özellikle YGS'si kötü geçen arkadaşlar içinde bu sınav önemli ama belirleyici değil. O yüzden morallerini bozmasınlar. Çünkü LYS kendi branşlarıyla ilgili. Daha çok severek, daha güzel bir şekilde hazırlanacaklardır."


"ENES ÇOCUKLUĞUNDAN BERİ BAŞARILI BİR ÇOCUKTU"


Çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen anne Gülay Arıcı ise "Enes çocukluğundan beri başarılı bir çocuktu. Başarı elde etmenin, başarının peşinden koşmayı seven bir çocuktu. Bizi zaten hep çok mutlu etmişti. Evde beraberdik. Enes internetten sonucu gördü. Anne birinci olmuşum dedi. İnanamadık. Başarı bekliyorduk ama birinci olması bize büyük bir sürpriz oldu. Çok sevindim. Ben hep oğlum sen başarırsın, sen elinden geleni yaptın. Gerisi Allah'a kalmış. Başaracaksın diye bunu söyledim. İçimde başaracağına ümidim vardı" ifadelerini kullandı.


Baba Hüseyin Arıcı'da gençlerin ilime yönelmesi taraftarı olduğunu belirterek, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl dönümünde oğlunun böyle bir başarıyı kendilerine yaşattığını ifade etti. Arıcı, "Ecdadın bize bıraktığı aziz hatırasına böyle bir armağanla ithaf ettiğimizi ancak ecdada olan borçları gençlerin böyle ödeyebileceğini ifade etmek istiyorum. Oğluma da zaten çalışma süreci içerisinde gösterdiği azmin kararlılığın düzenli çalışmasının bir sonucu bunu elde etmiştir" dedi.


Ağabeyini örnek aldığını söyleyen ilkokul 3.sınıf öğrencisi Neslihan da beyin cerrahı olmak istediğini kaydetti.

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...