Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ÖSYM'den açıklama: YGS puanları yeniden hesaplanmayacak

ÖSYM'den açıklama: YGS puanları yeniden hesaplanmayacak

EĞİTİM Haberleri

ÖSYM, YGS'de bir soruyu iptal etti. ÖSYM yetkilileri, hatalı sorunun adayların puanı hesaplanmadan önce iptal edildiğini belirttiler.

15 Mart Pazar günü yapılan YGS'de, Türkçe testinde bir sorunun yanlış olduğu ortaya çıktı. Sınavdan sonra Hürriyet'te yayınlanan uzman değerlendirmesinde de bu sorunun yanlış olduğu, iki doğru şık bulunduğu, sorunun iptal edilmesi gerektiği yer almıştı.

YENİDEN HESAPLANMAYACAK

Bu sabah ÖSYM, bu sorunun iptal edildiğini açıkladı. Adaylar, hesaplamaların yeniden yapılıp yapılmayacağını merak ederken ÖSYM yetkilileri şu açıklamayı yaptı:

"2015-YGS Türkçe testinde bir soru Yönetim Kurulu kararıyla iptal edildi. Sınav olduktan sonra yanlış olduğu iddia edilen sorular Bilim Kurulu tarafından incelendi. Bilim Kurulu'nun incelediği ve yanlış olduğunu belirlediği Türkçe sorusu Yönetim Kurulu'na iletildi. Bilim Kurulu'nun tavsiyesi ve Yönetim Kurulu'nun kararıyla da hatalı olduğu tespit edilen soru iptal edildi. Adayların puan hesaplaması ise sorunun iptalinin ardından gerçekleştirildi. Bu nedenle puanların yeniden hesaplanması söz konusu değil."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...