Beşşar Esad'dan flaş hamle! 2 generalin...

Beşşar Esad'dan flaş hamle! 2 generalin...

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, siyasi ve askeri istihbaratın başındaki iki generalin görevine son verdi.

Fransız haber ajansı AFP'nin Şam yönetiminden üst düzey bir güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre; Esad, siyasi istihbarat teşkilatını yöneten General Rüstüm Gazali ile askeri istihbaratın başındaki Refik Şahada'yı aralarında şiddetli bir kavgaya tutuştukları için bu hafta başı görevden aldı.

Söz konusu kaynağın verdiği bilgiye göre; iki general arasındaki tartışmaya, Gazali'nin memleketi Dera'da muhaliflere karşı verilen savaşa daha çok müdahil olmak istemesi neden oldu.

Tartışma Şahada'nın adamlarının Gazali'yi dövüp hastanelik etmesine kadar vardı. İki hafta önce gerçekleşen olay sonrası hastaneye götürülen Gazali'nin, daha sonra yüksek tansiyona bağlı komplikasyonlar nedeniyle bir kez daha hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öne sürüldü.

Gazali'nin yerine eski yardımcısı Nazih Hassan, Şahada'nın yerine ise Muhammed Mahalla getirildi.

2010'da devlet başkanı olduğundan bu yana Esad'ın en önemli adamlarından biri olan Gazali'nin adı, görgü tanıkları tarafından sıklıkla 2005 yılında Lübnan Başbakanı Refik Hariri'ye düzenlenen suikastın şüphelileri arasında anıldı. Fakat suikastı araştıran uluslararası mahkemeler tarafından hakkında dava açılmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...