Tamirciden LPG'li kombi

/ Kaynak: AA
Tamirciden LPG'li kombi

YAŞAM Haberleri  / AA

Giresun'da beyaz eşya tamirciliği yapan Temel Taş, doğalgaza alternatif LPG ile çalışan kombi yaparak ürünün patentini de aldı.

Taş, doğalgaz başta olmak üzere diğer ısınma araçlarına nbsp; alternatif olması adına 2013 yılında LPG ile çalışan kombi yapımı için nbsp; çalışmalara başladığını söyledi. Yaklaşık 1,5 yıl süren çalışmalar sonucunda LPG ile çalışabilen kombi nbsp; cihazı yapmayı başardığını vurgulayan Taş, şöyle devam etti:
nbsp;
"Giresun'da yaklaşık 40 yıldır tamircilik işiyle geçimimi sağlıyorum. nbsp; Son yıllarda, yüksek gelen doğalgaz faturaları karşısında insanlar daha nbsp; tasarruflu nasıl ısınabilir sorusuna karşılık bir çalışma başlattım. Her yerde nbsp; kolaylıkla bulunabilecek LPG ile çalışan kombi yapımı için kolları sıvadım. 2013 nbsp; yılının kasım ayında başladığım çalışmalarımı 15 ay içerisinde tamamladım. Patent nbsp; almak için de gerekli başvurularımı yaptım. 2014 yılı ağustos ayında da ürünün nbsp; patentini aldım."

Tamirciden LPG'li kombi

2,5 LİTRE İLE 24 SAAT ISINABİLECEK


Sağlıklı çalışmasını başardığı kombi sayesinde ısınma giderlerini nbsp; sorun olmaktan çıkardığını ifade eden Taş, "Ürettiğim kombiyle artık ısınma nbsp; giderleri sorun olmaktan çıkacak. Çok tasarruflu bir sistem. 2,5 litre LPG ile nbsp; 135 metrekarelik bir daireyi 24 saat 90 dereceye kadar ısıtmak mümkün. Eğer ev nbsp; sahibi tasarrufu biraz daha ileri götürürse bu rakamı 2 litreye indirmek de söz nbsp; konusu olabiliyor" dedi.

Tamirciden LPG'li kombi

Temel Taş, ürettiği kombinin son derede güvenli olduğunu, gaz nbsp; sıkışması, patlama veya zehirlenme gibi risklerin kesinlikle bulunmadığını nbsp; savundu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...