Dünyanın en büyük bankasına Türkiye vizesi

Dünyanın en büyük bankasına Türkiye vizesi

Ekonomi Haberleri

GSD Holding konuyla ilgili KAP'a açıklama yolladı.

GSD Holding, Tekstilbank'ta sahip olduğu yüzde 75,50'lik payının, Industrial and Commercial Bank of China Limited'e (ICBC) satışı konusunda, Çin'deki bankacılık otoritesi "China Banking Regulatory Commission" (CBRC) tarafından satış işlemine onay verildiğini bildirdi.

GSD Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında, şirketin Tekstilbank'ta sahip olduğu yüzde 75,50'lik payının, ICBC'ye satışı konusunda, Çin'deki bankacılık otoritesi CBRC tarafından satış işlemine onay verildiğinin bildirildiği belirtildi.

Açıklamada, diğer taraftan, ICBC tarafından Türkiye'de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu nezdinde yürütülen onay sürecinin, olağan seyrinde devam ettiği ifade edildi.

AKTİF BÜYÜKLÜĞÜ 3 TRİLYON DOLAR

Forbes tarafından her yıl geleneksel olarak yayınlanan Dünyanın En Büyük Bankaları listesine göre Industrial amp; Commercial Bank of China (ICBC) 3 trilyon doları aşan aktif büyüklüğüyle dünyanın en büyük bankası. 1984 yılında Pekin'de kurulan ICBC, arıca 'Big Four' olarak bilinen ( Bank of China, Agricultural Bank of China ve China Construction Bank) 4 büyük Çin bankası arasında da lider. Çinli bankanın son piyasa değeri ise 405 milyar doların üzerinde. Bu piyasa değeriyle banka dünyanın en değerli 5 bankası arasında da yerini alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...