Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Balıkesir'de 62 kaçak göçmen yakalandı

Balıkesir'de 62 kaçak göçmen yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde açıklarında, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan 62 kaçak göçmen yakalandı.

Alınan bilgiye göre, içinde kadın ve çocukların bulunduğu 30 kişilik Afganistan uyruklu grup, şişme botla Midilli Adası'na gitmeye çalışırken Güneş Adası açıklarında fırtınaya yakalandı. Yükselen dalgaların botu alabora etmesinden korkan gruptaki bazı kişiler, Ayvalık Sahil Güvenlik ekiplerini arayarak yardım istedi. nbsp;
Bunun üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri kaçakları kurtardı. nbsp;
İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ise Hakkıbey Yarımadası deniz kıyısındaki devriye nöbetinde, Midilli Adası'na gitmek için kendilerini götürecek kişileri bekleyen bir gruba rastladı. Ekipler, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye ve Afganistan uyruklu 32 kaçağı gözaltına aldı. nbsp;
İki ayrı olayda yakalanan 62 kaçak, Ayvalık Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından sınır dışı işlemlerininiçin Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.
Burada ihtiyaçları karşılanan kaçaklar, daha sonra Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Yabancılar Büro Amirliğine gönderildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...