Mourinho sırlarını anlattı, 'Onu provoke ettim'

Mourinho sırlarını anlattı, 'Onu provoke ettim'

SPOR Haberleri

Chelsea Menajeri Jose Mourinho, oyuncu yönetimi konusundaki anlaşılmaz ama etkileyici yöntemlerini basına açıkladı.

Mourinho, takımı Premier Lig'de 1 maç eksiğe rağmen 6 puan önde olmasına rağmen Paris Saint-Germain'e UEFA Şampiyonlar Ligi'nde elenmelerinin acısını basın karşısında çıkardı. Portekizli futbol adamı; "Bu sezon, agresif bir liderlik yapmama gerek yok. Geçen sezon bazı zamanlarda bunu yapma gereği duydum. Bu sezon gerek yok çünkü motivasyonel koşullar daha fazla sorumlu davranmamı gerektiriyor. Bu sezon her şeyden mutluyum. İşler istediğim gibi gidiyor" ifadelerini kullandı.


"ŞU ANI YAŞAMAYA İHTİYACIMIZ VAR"


Chelsea Menajeri; "Açıkçası, şunu diyebilirsiniz: "Ama sen Şampiyonlar Ligi'ni kaybettin, Federasyon Kupası'nda Bradford'a elendin. Fakat, genel olarak oyuncularım çalışıyor, ayrıca onların birliktelikleri, sorumluluk duyguları, hüsranları, olumsuz ve olumlu anlara tepkileri, mazeretlere sığınmamaları; her şey yolunda. Sadece şu anı yaşamaya ihtiyacımız var. Ben büyük bir liderlik yapmaya ya da stratejik bir liderlik yapmaya gerek duymuyorum" yorumunu yaptı.


"PROVOKE ETMEYİ NASIL BAŞARIRSINIZ?"


"Agresif" liderlik kavramını da açıklayan Mourinho; "Oyuncularınızı provoke etmek ve onlardan en iyi performanslarınızı almak istediğinizde böyle yaparsınız. Bunu nasıl başarırsınız? Medya önünde onları eleştirirseniz, sinirlenmelerini sağlarsınız, menajerlerinden mutlu olmamalarına yol açarsınız. Bunu yaptığım zaman, onlar benim yanlış düşünmem için çabalarlar" açıklamalarında bulundu.


"ZLATAN'I SİNİRLENDİRMEDİM AMA PROVOKE ETTİM"


Mourinho, Inter'deki döneminde Zlatan Ibrahimovic'e sahipken bunu ona karşı yaptığını itiraf ederken; "Onu sinirlendirdim mi? Hayır, Zlatan'ı sinirlendirmedim. Ama provoke ettim, evet" dedi.


Jose Mourinho, geçen sezon Eden Hazard konusunda da ; "Kendisini %100 olarak takıma adaması gerekiyor" sözlerinin de bu amaca hizmet ettiğini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...