Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşı çıktı: Izleme heyetini doğru bulmuyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan karşı çıktı: Izleme heyetini doğru bulmuyorum

GÜNDEM Haberleri

"Böyle bir şeyden haberim yok. Sürecin birinci derece yöneteni istihbarat teşkilatı olmalı. Bunlar doğru şeyler değil. Yeni romanlar mı yazdırılacak?'

CEREN KENAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreci kapsamında kurulacak "izleme heyeti"nde Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Avni Özgürel gibi isimlerin yer alacağı iddialarına tepki gösterdi. Erdoğan, resmi ziyaret için gittiği Ukrayna'ya hareketi öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi. Kiev ziyaretini anlattıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı, "izleme heyeti"yle ilgili şunları söyledi: "Haberleri gazetelerde okudum. Böyle bir şeyden doğrusu benim haberim yok. Başbakanlığım döneminde de 'Akil insanlar içerisinden bir grubun gitmesine nasıl bakarsınız?' dedikleri zaman, doğru bulmadığımı söylemiştim. Aynı şeyi şimdi de söylüyorum. Bunlar doğru şeyler değil.
Her ülkede olduğu gibi istihbarat teşkilatları birinci derecede süreci yönetenlerdir. Bu işler onlarla yürür. Kaldı ki burada bizler ta o dönemde malum temsilcileri olan siyasi partiden 3 elemanı buraya gönderdik. Hükümet olarak gönderdik. Bunları gizlemeye gerek yok. Ama bu sayının 3'ten 5'e çıkması, 10'a, 15'e çıkması veya ayrı bir grubun oraya gönderilmesi... Bunlar neyi değiştirecek ki? Yani birilerini tatmin için bu işler yapılmaz. Eğer bu işin yönetimi hükümette ise üzerine düşeni, başlattığı süreç üzerinde devam ettirmelidir. Bunun dışındaki süreç, sadece kendi çerçevesinde kalmalı. Zaman zaman ta dağa bile çeşitli roman yazarları, biliyorsunuz, gönderilmiş, gitmişlerdir. Ne netice alındı? Yeni romanlar mı yazdırılacak? Bunlara gerek yok. Doğru bulmuyorum."
Erdoğan, IŞİD'e katılmak isteyen yabancıların Türkiye üzerinden Suriye'ye geçişiyle ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: "12 bin 520 kişinin ülkeye giriş yasağı olduğunu Dışişleri Bakanım ifade ediyor ve yakalanıp iade edilenlerin sayısı da bin 170 olduğunu söylüyorlar. Demek ki Türkiye bu konuda üzerine düşen görevi yapıyor, yapmaya devam edecektir. Bunları iade ediyoruz. Bize bildirilmesi halinde yakalayıp, iade etmek hem insani hem de vicdani görevimizdir. Bildirilmiyorsa kimse de kalkıp Türkiye'ye hesap soramaz."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...