Başbakan'dan 'nankör' tepkisi: Kılıçdaroğlu hatim ne demek bilir mi?

Başbakan'dan 'nankör' tepkisi: Kılıçdaroğlu hatim ne demek bilir mi?

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl kutlamalarıyla ilgili tartışma ve eleştiriler üzerinden CHP ve HDP'ye sert sözlerle yüklendi.

Başbakan, AK Parti 4. Sosyal Bilimler Teşvik Ödülleri Töreni'ne katıldı. Konuşmasına "Kitapla beslenmeyen bir siyasi hareket, kendini boşlukta hisseder, günü birlik, gelip geçici düşünceler içinde olabilir" sözleriyle başlayan Davutoğlu özetle şunları söyledi: "Üç günde, iki siyasi partinin genel başkanının yaptığı iki tavır… Biri, 'Osmanlı'yı nbsp;1. Dünya Savaşı'nda Almanya'nın kuklası' olmakla itham etti, hakaret etti. Ve bunu da Çanakkale Savaşı'nın 100. yılında yaptı. Bu ne büyük cehalettir! nbsp;
Kılıçdaroğlu ise duasında bütün şehitlerimizle birlikte Gazi Mustafa Kemal'i de anan Diyanet İşleri Başkanımıza 'nankör' dedi. Eleştirinin de edebi olur. Dünyanın neresinde bir din adamına, bir siyasi 'nankör' diyebilir? 'Nankör' diyen kişinin kendisi, öylesine nankörlük yapıyor ki bu milletin imanının temsil edildiği makama bu ifadeyi kullanabiliyor. Atatürk'ün hutbede yer almadığını söylüyor. Hutbe ile duayı ve birçok şeyi de karıştırıyor. Yunanistan'da Başpiskoposa, Rusya'da Patriğe ya da Avrupa'nın herhangi bir yerinde Papa ile ilgili böyle bir ifade kullanan bir siyasi, halkın huzuruna çıkabilir mi? Din ve devlet işleri ayrıdır ama devlet adamları dine saygıyı öğrenecekler. nbsp;
Bu hutbenin okunduğu günün sabahı 253 bin şehit için bütün camilerde 253 bin hatim indirildi. Kılıçdaroğlu, hatim ne demek bilir mi, bilmem ama 253 bin hatim indirildi ve her yerde Gazi Mustafa Kemal'e ve bütün şehitlere dualar edildi…"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...