'Kozmik hakim' için gözler Yargıtay'da

'Kozmik hakim' için gözler Yargıtay'da

GÜNDEM Haberleri

Kozmik Odada arama yapan 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi eski hâkimi Kadir Kayan'ın yargılanması için gözler Yargıtay'a çevrildi.

Ebru Karatosun ANKARA
HSYK hakkında inceleme başlattığı, Kozmik Odada arama yapan 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi eski hâkimi Kadir Kayan'ın yargılanması için gözler Yargıtay'a çevrildi. Edinilen bilgiye göre, dosyanın önümüzdeki günlerde Yargıtay'a gelmesi bekleniyor. Yargıtay 14. Ceza Dairesi üyesi olan Kayan hakkındaki iddiaları 'görev suçu' işlediği gerekçesiyle Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu ele alacak. Kurul, Kayan hakkındaki iddiaları incelemek üzere Ceza Dairesi Başkanlarından birini görevlendirecek. Başkan, daha sonra Kayan hakkında ön rapor hazırlayarak ve Başkanlık Kurulu'na sunacak. Başkanlık Kurulu gerekli görmezse dosyanın işlemden kaldırılmasına da karar verebilecek. Ancak Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu 'görev suçu' işlediğini hükmederse, Kayan'la alakalı dosya Anayasa Mahkemesi'nde yargılanmak üzere Yüce Divan'a gönderilecek. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...