1 numaralı mağdur Erdoğan

1 numaralı mağdur Erdoğan

GÜNDEM Haberleri

Kriptolu hatların dinlenmesiyle ilgili 28 şüpheliye ağırlaştırılmış müebbet istendi. Fezlekede bir numaralı mağdurun Erdoğan olduğu belirtildi.

Ebru Karatosun ANKARA
Devletin zirvesindeki isimlerin telefonlarının dinlenmesine yönelik olarak Gölbaşı Savcılığı'nın Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda başlattığı soruşturma tamamlandı. Eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen, eski TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu ve eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hasan Palaz'ın da aralarında yer aldığı soruşturmada 5'i tutuklu 28 şüphelinin ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Sanıklar casusluk, örgüt kurmak ile hükümete karşı darbeyle suçlanıyor. Bir numaralı mağdur olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterildiği fezlekede, 31 kriptolu telefonun 363 defa dinlendiği bildirildi. Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üç ayrı kriptolu telefonu 55, Başbakan Davutoğlu'nun 26, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in 28, Başbakan Yardımcılarından Babacan'ın 31, Arınç'ın 5, İçişleri Bakanı Ala'nın 6, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'ın 14 ve MİT Müsteşarı Fidan'ın ise 28 kez dinlendiği tespit edildi. Fezlekenin sonuç bölümünde ise, "Şüphelilerin kriptolu telefonlarla devletin üst düzey görevlileri tarafından yapılan konuşmaları kayıt edip montajlamak suretiyle değiştirerek internet, yazılı ve görsel medya aracılığıyla 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde ve 2014 yılı Mahalli İdari seçimlerinden önce kamuoyuna servis ettikleri anlaşılmıştır" denildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...