Oyuncağa 'Türkiye' damga vuracak

Oyuncağa 'Türkiye' damga vuracak

Ekonomi Haberleri

Türkiye, güvenli olmayan, bazılarında zehirli boya bile kullanılan Çin malı oyuncağa geçen yıl 423 milyon 294 bin avro, yani 1.2 milyar TL ödedi.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Bu yılın ilk ayında ise 22.7 milyon avro değerinde oyuncak ithal edildi. Şimdi ise, Türk malı oyuncak için dev bir atak başlatılıyor. Ucuz olması sebebiyle piyasayı saran kalitesiz ve sağlıksız oyuncakların yerini Türk malı oyuncaklar alacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı oyuncaklara özel Organize Sanayi Siteleri kurulması için kolları sıvayacak. Henüz hangi bölgelerde yer alacağı netleşmeyen oyuncak OSB'leri için oyuncak sektörünün önde gelen firmaları ve diğer sanayi bölgeleriyle bilgi alışverişi yapılacak. Çalışmaların bu yıl içerisinde başlayıp 2016'da olgunlaşması bekleniyor. Üretim artınca fiyat da uygun olacağından Türk malı oyuncaklar, daha fazla pazar bulabilecek. Son 10 yılda Türk oyuncak sektörünün 5 kat büyümesine rağmen Çin malı oyuncakların payı hâlâ yüksek seviyede. TÜİK'in verilerine göre Türkiye'nin toplam ithalatı içinde Çin'den yapılan ithalatta en yüksek paya yüzde 72.3 oranında oyuncaklar, çocuk arabaları ve spor malzemeleri sahip bulunuyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...