Cezalarda 'en uzun mesafe' dönemi bitti

Cezalarda 'en uzun mesafe' dönemi bitti

Ekonomi Haberleri

"Torba Kanun" teklifinin 13 maddesi daha kabul edildi. Buna göre HGS ve OGS'lerde "en uzun mesafe" üzerinden ceza uygulaması bitti.

Karayolları Genel Müdürlüğü işletimindeki otoyollarda ücret ödemeden geçiş yaptığı tespit edilen araç sahiplerine, "giriş-çıkış yaptığı mesafeye ait geçiş ücretinin on katı tutarında" idari para cezası verilecek. Yabancı plakalı araçlar için de uygulanan bu ceza, gümrük kapılarında tahsil edilecek. 15 gün içinde geçiş ücretini ödeyenlere ceza uygulanmayacak. Torba Kanun'da "hurda gemilere teşvik" de yer aldı. Buna Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gemilerin hurdaya ayrılmasını destekleyecek. Bunun için asgari yüzde 35 yerli katkısı, Türkiye'de yapılması, asgari 5 yıl Türk bayraklı işletilmesi, inşasının 3 yıl içinde tamamlanması, 5 yıldan önce satılması şartları aranacak. Nakdi ödemeler hurda bedelini aşmayacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı; döner sermaye gelirlerinden "savaş, iç savaş, terör, kargaşa ve benzeri olağanüstü şartlara sahip ülkelerde uluslararası taşıma yaparken saldırıya uğrayıp hayatını kaybeden şoför ve beraberindeki Türk vatandaşlarının varislerine" 40 bin liraya kadar ödeme yaptırmaya yetkili olacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...