Beşiktaş'ta tek hedef şampiyonluk

Beşiktaş'ta tek hedef şampiyonluk

SPOR Haberleri

Siyah-beyazlılar Türkiye Kupası'nın ardından UEFA Avrupa Ligi'nden de elenince tüm dikkatini Süper Lig'e verdi

Son 10 haftasına girilen Süper Lig'de 54 puanla lider durumda olan Beşiktaş oldukça zorlu bir fikstüre sahip olsa da şampiyonluk ipini göğüslemek için tüm gücünü kullanacak. Siyah-beyazlıların bu zorlu periyottaki ilk maçı da Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe derbisi.


MORALLER ALT ÜST SİYAH-BEYAZLI YÖNETİM ÜMRANİYE'DE ÜS KURDU
Fenerbahçe maçına hazırlanmak için fazla vakti olmayan siyah-beyazlılarda hem Slaven Biliç ve hem yöneticiler maçın taktiğinden ziyade takımın motivasyonunu ile uğraşıyor.


Futbolcular 3-1 kaybedilen maç sonrası turun gitmesinin yanısıra özellikle Tolga ve Mustafa'nın yuhalanmasına bir hayli üzülmüş durumdalar. Takımın içinde bulunduğu bu olumsuz havayı dağıtmak için Ümraniye'ye adeta üs kuran Ahmet Nur Çebi, Metin Albayrak ve Mete Vardar ise futbolcular ile tek tek ilgilenerek C.Brugge maçında bozulan moralleri düzeltmek için çaba gösteriyorlar.


Futbolcular yöneticilerle yaptıkları konuşmalarda beraberlik golünü yedikten sonra maçı çevirebilmek için en az 30 dakika varken stattaki desteğin tepkilere dönüşmesini kabul etmekte güçlük çektiklerini söyleyerek taraftarlara sitemde bulundular. Oyuncular mental olarak kötü durumda olsalar da bu durumdan bir an önce sıyrılıp Fenerbahçe'yi yenerek en azından iki haftalık milli maç arasında yeniden toparlanacaklarını belirttiler.


Siyah-beyazlı yöneticiler ise tepkilerden en çok nasibini alan ve yuhalanan Tolga ve Mustafa Pektemek'e yoğun bir terapi uygulayıp onlara olan güvenlerinin tam olduğunu anlatıyorlar.


SLAVEN BİLİÇ BU KEZ NE YAPACAK?
Fenerbahçe maçı öncesi merak edilen bir konuda teknik direktör Slaven Biliç'in bu kez ne yapacağı konusu. SAİ Kayseri Erciyesspor maçında 4-4-2 sistemi ile oynayıp başarılı olan ve aynı sistemi Brugge ile Fenerbahçe maçlarında da uygulamayı düşünen Biliç'in planları Perşembe akşamı alınan 3-1'lik mağlubiyet ile rafa kalkmış durumda. Fenerbahçe maçında yeniden 4-2-3-1'dönmeyi düşünen Biliç sakatlığının geçmesi halinde Sosa'yı ve iyileşen Atiba'yı yeniden ilk onbire koyarak tek forvetli sistem ile Fenerbahçe'nin karşısına çıkacak. C.Brugge ile oynanan her iki maçta da Veli Kavlak'ın orta sahada yalnız kalması karşısında çözüm üretemeyen ve bu alanda rakibin baskısını kıramayan Biliç, Atiba'nın iyileşmesiyle Veli Atiba ikilisine yeniden kavuşmuş olacak. Sakatlığının düzelmesi halinde Serdar Kurtuluş'u yine sağbeke koyacak olan Biliç stoperde kimi oynatacağını ise henüz belirlemedi.


KALEDE TOLGA MI? CENK GÖNEN Mİ? OYNAYACAK
Hırvat hocanın kafasını meşgul eden bir diğer sorun ise kaleye kimi koyacağı yönünde. Tolga'nın yokluğunda haftalardır fedakarlık yaparak sakat sakat oynayan Cenk Gönen Brugge maçında dinlenme fırsatı bulmuş ve yedek kulübesinde oturmuştu. Ancak maçta yediği goller sonrası yuhalanan ve sert tepkilere maruz kalan Tolga'nın moralinin sıfır düzeyinde olması da Biliç'i oldukça düşündürüyor. Tolga'nın moralini düzeltmeye çalışan Slaven Biliç, Fenerbahçe maçında kalede kimin olacağına maç günü oyuncularının son durumlarına baktıktan sonra karar verecek.


KADIKÖY'DE SON GALİBİYET 10 YIL ÖNCE TARİHİ BİR MAÇ İLE ALINDI
Takımı Fenerbahçe maçına hazırlarken bir çok sorunla boğuşan Biliç'in Türkiye'de henüz derbi galibiyetinin olmaması da spor camiasının en çok konuşulan konularından biri. Beşiktaş ile çıktığı 6 derbide 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan Slaven Biliç bu kez şansızlığını kırmak için Kadıköy'de bütün kozlarını oynayacak. Ancak ligin ilk yarısında kendi sahasında oynadığı iki derbiyi de 2-0 ile kaybeden Hırvat hocanın Fenerbahçe'ye karşı deplasmanda oynayacak olması işini bir hayli zorlaştırıyor. Çünkü Beşiktaş son 10 yıldır Kadıköy'den galibiyet çıkaramadı.


Kadıköy'de son galibiyetini 10 kişi kalınan ve Pancu'nun kaleye geçtiği 4-3'lük tarihi maç ile alan siyah beyazlılar 17 Nisan 2005'ten bu yana Kadıköy'den galibiyet çıkaramadı. Bu sürede Kadıköy'de 1'i Türkiye Kupası olmak üzere 11 maça çıkan Beşiktaş, 6 mağlubiyet 5 beraberlik ile evine döndü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...