Petraeus: 'Asıl tehdit terör örgütü IŞİD değil'

Petraeus: 'Asıl tehdit terör örgütü IŞİD değil'

DÜNYA Haberleri

Eski CIA Başkanı Petraeus Irak'taki asıl tehditin terör örgütü IŞİD değil, Şii milisler olduğunu söyledi.

Eski CIA Başkanı Petraeus Irak'taki asıl tehditin IŞİD değil Şii milisler olduğunu söyledi. Petraeus açıklamasında "Irak'ın siyaset sahasında Lübnanlaşması ve bir dış gücün siyasette aktifleşmesi felaket olur. IŞİD ortadan kalktığında İran destekli milisler siyaset arenasında Lübnan'daki Hizbullah gibi kilit noktada olacaklar." dedi.
"İRAN'IN VERDİĞİ KARŞILIKLAR İÇ AÇICI DEĞİL"
David Petraeus İran'la ilgili olarak "Bölgede ABD'nin açık yüreklilikle yaptığı tekliflere İran'ın verdiği karşılıklar hiç de iç açıcı değil. İran bizim için Orta Doğu'daki en büyük sorun olmaya devam ediyor. Kasım Süleymani'nin sahadan yayılan görüntüleri buna kanıt" ifadelerini kullandı.
"IRAK'TA ÇOK YANLIŞ YAPTIM"
Irak işgali sırasında ABD ordusunda görev alan Petraeus itiraflarda da bulundu. Petraeus, "Irak'ta çok yanlış yaptım. Bazı şeyleri daha farklı yapmalıydım." dedi.
DAVİD PETRAEUS KİMDİR?
CIA'nın eski başkanı olan David Petraeus, Irak işgali sırasında görev alan ABD subayları arasında yer alıyordu. Türkiye'de "Çuvalcı General" olarak da bilinen Petraeus, 4 Temmuz 2003'te Süleymaniye'de bulunan karargâhtaki Türk askerlerini başlarına çuval geçirerek alıkoyan ABD askerlerinin başında bulunuyordu.
ABD sonrasında olaydan dolayı Türk makamlarından özür dilemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...