Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya Türkiye'yi konuşuyor...

Dünya Türkiye'yi konuşuyor...

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'a gelen Avrupa Hazır Beton Birliği'nin Başkanı Tosterud ''Türkiye'deki uygulamaları hayranlıkla izliyoruz'' dedi.

Türkiye'nin inşa ettiği 3. Havaalanı, 3. Köprü ve tüp geçit gibi projeler Avrupa'nın da ilgisini çekiyor. Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) hem yönetim kurulu toplantısını yapmak hem de dev projelerin yerinde incelemek için İstanbul'a geldi.

3. Köprü ve 3. Havaalanı turu öncesi Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık ile birlikte basınla buluşan Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) Başkanı Stein Tosterud Türkiye'deki hazır beton sektörünün hızlı gelişimini ve başarılı uygulamaları hayranlıkla izlediklerini söyledi.

''BÜYÜK PROJELERİN ETKİSİ VAR''

Tosterud son yıllarda Türkiye'de hızlı bir kalkınma gözlendiğini belirterek ''Bu kalkınmada hayata geçirilen büyük projelerin de etkisi var. Ama ülkenin kalkınması önemli.Türkiye'de hazır beton sektörü de kalkınmaya ayak uyduruyor'' dedi.

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık ise hazır betonda Türkiye'nin Avrupa'da lider, dünyada ise 3. sırada yer aldığına işaret ederek ''İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin lokomotifidir. Büyüyen ve gelişen Türkiye'de birçok alt yapı yatırımı yapılıyor.

''DÜNYANIN GÖZÜ TÜRKİYE'NİN ÜZERİNDE OLACAK''

Dünyanın en büyük havalimanı Türkiye'nin kalbinin attığı İstanbul'da inşa ediliyor. Üç katlı tüp geçit inşaatı, 3. köprü gibi birçok yeni yatırım hayata geçiyor. Bütün bu gelişmeler ise önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte hazır betonun en fazla kullanıldığı ülkelerden birinin Türkiye olacağını gösteriyor. Hem dünyanın hem de Avrupa'nın gözü bizim üzerimizde olacak'' dedi.

Işık, Avrupa Hazır Beton Birliği'nin 3 yılda bir düzenlenen kongresinin 4-5 Haziran 2015 tarihlerinde İstanbul'da düzenleneceğini de belirterek ''Yoğun çalışmalar neticesinde kongreyi 20 yıl sonra Türkiye'ye kazandırdık. 250'si yabancı 400 katılımcı gelecek'' dedi.

BETONUN ÖMRÜ 150 YILA ÇIKARILDI

Yavuz nbsp; Işık betonda yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucunda betonun ömrünün uzadığını söyledi. Işık ''Betonun 50 yıllık ömrü çeşitli kimyasal katkı maddeleriyle şimdi 150 yıla kadar çıktı'' dedi.

Işık konut sektöründe yaşanan 'balon' tartışmaları konusunda ise ''İnşaatta abartılı büyüme yok. Türkiye son yıllarda ortalama yüzde 4.5 büyürken inşaat sektöründeki büyüme bu ortalamanın altında kaldı'' diye konuştu. Işık bundan sonraki süreçte konut satışlarında aşağı yönlü trend beklemediğini de belirtti.

Kaynak : Star

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...