3 ülke Yemen'deki saldırıları kınadı

/ Kaynak: AA
3 ülke Yemen'deki saldırıları kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır, Kuveyt, Katar ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Yemen'de camilere yönelik intihar saldırılarını kınadı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da camilere yönelik saldırılara tepki gösterildi.
Saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye dileklerinin sunulduğu açıklamada, Mısır'ın masumları hedef alan her türlü terör eylemini kınama konusundaki "değişmez tavrına", İslam'ın bu eylemlerden uzak olduğuna, terörün dini ve vatanının bulunmadığına vurgu yapıldı.
Açıklamada ayrıca, teröre karşı uluslararası ve bölgesel çabaların el ele vermesi gerektiği ifade edildi.
Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberde, saldırıların Yemen'in istikrarı ve güvenliğini hedef aldığı, Yemen halkını bir fitnenin içine sürüklemek istediği kaydedildi.
Haberde, Kuveyt'in "Yemen halkı ve Cumburbaşkanı Hadi'nin temsil ettiği meşruiyetin yanında durduğu" belirtildi.
Katar da saldırıların, tüm değerler ve İslami ilkelere aykırı olduğunu, camilerin kudsiyetini ihlal ettiğini ve namaz kılan insanlar arasında endişe oluşturmaya çalıştığını ifade etti.
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Yemen'deki tüm taraflara diyaloğun biran önce tamamlanması çağrısında bulunuldu.
Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıların "fitne ateşi yakma ve siyasi sürece dönüş çabalarını baltalama" amaçları taşıdığını belirtti.
Arabi, "Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin temsil ettiği meşruiyete" yönelik saldırıları da kınadı.
Yemen'in başkenti Sana'da Husi Ensarullah Hareketi yanlılarının yoğunlukta olduğu iki camiye cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırılarında 120 kişi hayatını kaybetmiş, 150 kişi de yaralanmıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...