Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye'de kuşatma altında yayaşanların sayısı yaklaşık 640 bin

Suriye'de kuşatma altında yayaşanların sayısı yaklaşık 640 bin

DÜNYA Haberleri

Suriyeli Amerikan Tıp Derneği'nin raporu, Suriye'deki iç savaşta kuşatma altında yaşayanların sayısının yaklaşık 640 bin olduğunu ortaya koydu.

Associated Press ajansının yayımlanmadan önce ulaştığı "Yavaş Ölüm" başlıklı raporda, Suriye'de BM'nin tahmininden üç kat fazla, yaklaşık 640 bin 200 kişinin kuşatma altında yaşadığı bildirildi. Raporda, Suriye hükümetinin açlık, susuzluk ve tıbbi bakım eksikliğinin neden olduğu kuşatma taktiklerinin büyük bölümünden sorumlu olduğu belirtildi.
Gelecek hafta yayımlanacak raporda, DAEŞ'in kullandığı kısa süreli kuşatma taktiklerinin göz önünde bulundurulmadığı kaydedildi. Suriye'de kuşatma altındaki bölgelerde görevli sağlık çalışanlarını destekleyen ve kendisini tarafsız olarak nitelendiren dernek, bulgularını kapalı kapılar ardında yapılan toplantıda BM yetkililerine sundu.
Raporda, BM'nin tanıdığı 11 bölgenin yanı sıra 38 yerde daha halkın kuşatma altında değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.
İnternetteki Syriaundersiege.org sitesinde de kuşatma altındaki bölgelerde ölen 560 kişinin listesine ve bu kişilerden 345'inin fotoğraflarına yer verildi. Fotoğraflarda, aşırı zayıf çocukların bulunduğu da dikkati çekiyor.
Derneğin BM yetkilileriyle yaptığı toplantıya Suriye'ye müdahaleyi öngören BM Güvenlik Konseyi tasarılarını veto eden Rusya ve Çin'in temsilcilerinin katılmadığı ifade edildi.
BM, Suriye'de insani yardımın ulaştırılmadığı, kuşatma altındaki bölgelerde 212 bin kişinin yaşadığını belirtiyor.
Suriye'de iç savaşta 220 binden fazla kişi yaşamını yitirirken, Beşşar Esed rejimi kuşatma taktikleri kullandığını reddediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...