Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Kuzey Kore, nükleer silah kullanmaya hazır'

'Kuzey Kore, nükleer silah kullanmaya hazır'

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore'nin Londra Büyükelçisi Hyun Hak Bong, ülkesinin tehdit altında hissederse nükleer silah kullanmaya hazır olduğunu söyledi.

İngiliz Sky haber kanalına konuşan Hyun, Kuzey Kore'de nükleer silahlar bulunduğunu ve ülkenin bu silahları kullanmaya hazır olduğunu belirterek, "Hazırız. Bu nedenle, Kore yarımadasında bir kıvılcım alevlenirse bunun nükleer savaşa neden olabileceğini söylüyorum. Boş konuşmuyoruz. Nükleer silah saldırıları sadece ABD'nin tekelinde değildir" dedi.
Büyükelçi Hyun, "Bana Kuzey Kore'nin nükleer füze fırlatma kapasitesi olup olmadığını sorarsanız, 'evet, her zaman' yanıtını veririm" ifadesini kullandı.
Ülkesindeki insan hakları ihlallerine ilişkin soruya da yanıt veren Kuzey Kore Büyükelçisi, bu iddiaların "hainler tarafından uydurulmuş hikayeler olduğunu" savundu. Hyun, "İnsanlarla hayvanlar arasındaki fark nedir biliyor musunuz? İnsanların vicdanı ve ahlakı vardır. Eğer vicdanları ya da ahlakları yoksa bir hiçlerdir, hayvanlardır. Bu nedenle biz bu kişilere hain hayvanlar diyoruz. Hayvanlardan hiçbir farkları yok. Hepsi insan artığı" diye konuştu.
Sky haber kanalı, büyükelçi ile yapılan röportajın, her yıl gerçekleştirilen ABD-Güney Kore askeri tatbikatına denk geldiğine dikkati çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...