Libya'nın başkenti Trablus'taki Mitiga Havaalanı bombalandı!

/ Kaynak: AA
Libya'nın başkenti Trablus'taki Mitiga Havaalanı bombalandı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Trablus'taki Mitiga Havaalanı çevresinin General Halife Hafter'e bağlı bir savaş uçağı tarafından bombalandığı, pistin ise isabet almadığı belirtildi.

Libya'nın başkenti Trablus'taki Mitiga Havaalanı çevresinin General Halife Hafter'e bağlı bir savaş uçağı tarafından bombalandığı ve pistin isabet almadığı bildirildi.
Havaalanı yetkililerinden Fevzi el-Miladi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçağın pisti vurma hedefiyle attığı 3 füzenin havalanının çevresine düştüğünü ve piste isabet etmediğini belirtti.
Saldırıda ölen ya da yaralanan bulunmadığını, maddi hasarın da meydana gelmediğini ifade eden Miladi, uçaksavarların da uçağı hava sahasından uzaklaştırdığını söyledi.
Hafter'e bağlı 166 Tugayı komutanlarından Muhammed es-Saim de uçağın Mitiga Havaalanı'nı hedef aldığı bilgisini doğruladı, ancak ayrıntılı bilgi vermedi.
General Halife Hafter'e bağlı savaş uçakları, perşembe günü de havaalanına iki füze fırlatmış ancak pisti vuramamıştı.
BM (Birleşmiş Milletler) Libya Komisyonu tarafından çarşamba günü yapılan açıklamada, Trablus kentinin Hafter güçlerine bağlı savaş uçakları tarafından son iki haftadır aralıklarla bombalandığı ifade edilmişti.
- Trablus Uluslararası Havalimanı kullanılamaz hale gelmişti
Hafter'e bağlı milislerin geçen yıl Mayıs ayında Uluslararası Trablus Havalimanı'nı saldırı düzenlemesi üzerine başlayan çatışmalar, Ağustos ayına kadar sürmüştü. Çatışmalar dolayısıyla havalimanı kullanılamaz hale gelmişti. Ülkenin dünyaya açılan kapısı konumundaki havalimanının kapalı olması sebebiyle başkentteki Mitiga Askeri Havaalanı, geçici olarak sivillerin kullanımına açılmıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...