Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ban Ki Moon, Haseke'deki saldırıyı kınadı

/ Kaynak: İHA
 Ban Ki Moon, Haseke'deki saldırıyı kınadı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Ban Ki Moon dün gece Nevruz kutlamaları sırasında Haseke kentinde düzenlenen bombalı saldırıları kınadı.

BM Genel Sekreteri Ban, dün gece Suriye'nin Haseke kentinde Nevruz kutlamaları sırasında gerçekleştirilen bombalı intihar saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Saldırıları ağır bir şekilde eleştiren Ban, söz konusu "iğrenç saldırıların" özellikle Kürt toplumunun yeni bir yıl için umutlarını paylaştıkları bir günü hedef aldığını kaydederek, şiddetle kınadı.

Suriye'nin kuzeyindeki Haseke kentinde Nevruz kutlamaları sırasında düzenlenen bombalı saldırılarda 33 kişi ölmüş, onlarca kişi de yaralanmıştı. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün verdiği bilgilere göre Haseke'deki bombalı intihar saldırılarında hayatını kaybedenler arasında birçok kadın ve 5 çocuk da bulunuyor. Saldırıda onlarca kişinin de yaralandığı, bunların birçoğunun hayati tehlikesinin bulunduğu belirtiliyor.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...