Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye'de anne ve bebek ölüm oranı düştü'

'Türkiye'de anne ve bebek ölüm oranı düştü'

SAĞLIK Haberleri

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Türkiye'deki bebek ölüm oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ünüvar, Türkiye'de bebek ölüm oranının binde 31'den binde 7,8'e, anne ölüm oranın da yüz binde 64'ten yüz binde 15,5'e indiğini bildirdi. Ünüvar, Sağlık Bakanlığı tarafından Adana 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği'ne gönderilen 13 ambulansın filoya dahil edilmesi için Valilik'te düzenlenen törene katıldı. Hükumetin, 13 ambulansı daha kente tahsis etmesinden mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Ünüvar, sağlığın herkesin yakından ilgilendiği alan olduğunu söyledi.Ünüvar, hükumetin, 13 yıllın dönemde eğitim, sağlık, adalet ve emniyet konularına önem verdiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:


Ölüm oranı 4'te birine indi
"Sağlık, hakikaten inanılmaz bir gelişme seyretti. 2002'de, Sağlıkta Dönüşüm Programı'yla Türk insanı daha etkin, kaliteli, hızlı, ekonomik ve gerçekçi sağlık hizmeti almaya başladı. Adeta hayaller gerçek oldu. 13 yıl önce ben müsteşarken 'bu noktaya geleceğiz' denseydi inanmakta zorlu çekerdim. Sağlık hizmetlerinde memnuniyet oranı yüzde 39'lardan yüzde 76'lara çıktı. Vatandaş, 2002'de sağlıkta her 100 liranın 32'sini cebinden öderken şimdi 17 liraya düştü. İnsanlar artık ekstradan para ödeyerek sağlık hizmeti almak zorunda kalmıyor. Daha ucuza ilaç alıyor, daha kaliteli sağlık hizmetini daha ekonomik alabiliyor. Bundan dolayıdır ki sağlıktaki göstergelerimiz çok ilerledi. Bebek ölüm oranı binde 31'lerden binde 7,8'e indi. 2023'te ulaşmamız gereken hedefe 2011'de ulaştık. Avrupa Birliği ortalaması binde 5 civarında ama bu hızla gidersek inşallah o rakamı da yakalayacağız. Anne ölüm oranı da yüz binde 64'ten yüz binde 15,5'e, yani 4'te birine indi."


Adana'ya yapılan sağlık hizmetleri hakkında da bilgi veren Ünüvar, kente kazandırılan 13 ambulansın hayırlı olmasını diledi.Adana Valisi Mustafa Büyük de 13 ambulansla sağlık hizmetlerindeki başarının daha da artacağına inandığını dile getirdi. Vatandaşa daha hızlı ulaşılacağını aktaran Büyük, "13 ambulansın kente hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. Törene, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut, İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, sivil toplum kuruluşları ile oda ve borsa temsilcileri de katıldı.


Katılımcılar, ambulansları inceleyerek İl Sağlık Müdürü Özer'den bilgi aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...