Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Öcalan'ın mektubuna yoğun ilgi

/ Kaynak: İHA
 Öcalan'ın mektubuna yoğun ilgi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'daki Nevruz mesajını kahvehanelerde dinleyen Vanlılar, mesajı olumlu karşıladı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Pervin Buldan tarafından Kürtçe okunan mektup, daha sonra İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder tarafından Türkçe okundu. Kahvehanelerde okunan mektubu dikkatlice dinleyen Vanlılar, olumlu mesajlara yer verildiğini belirttiler. Mesajında Dolmabahçe Sarayı'nda yapılacak olan toplantıya paralel bir mektup olduğunu ifade eden vatandaşlar, bundan sonraki süreçte Kandil'in atacağı adımların da önemli olacağını söylediler. Kongreden çıkacak sonuçlarla güzel yarınlara ulaşacaklarının umudunu taşıdıklarını dile getiren vatandaşlar, mektubu olumlu karşıladıklarını dile getirdiler.

Mektubu, Türkiye'de yaşayan tüm halkların kardeşliği için büyük bir şans olarak gördüğünü belirten Mehmet Sait Özdemir adlı vatandaş, "Hükümetin bir an önce buna ilişkin adım atması, samimiyetini göstermesi gerekir. Bu mektup, sadece Kürt halkı adına değil Ortadoğu coğrafyası adına büyük bir şans olduğunu düşünüyorum" dedi.

Öcalan'ın 'PKK'nın Türkiye'ye karşı yürüttüğü 40 yıllık silahlı mücadeleyi sonlandırması için zamanın ruhuna uygun olarak kongreyi toplaması gereklidir' mesajını da olumlu karşıladığını vurgulayan Özdemir, "Bu kongrenin yapılmasının 40 yıllık silahlı mücadeleye değil, cumhuriyetin kuruluşundan bu yana sistem tarafında yapılmış tüm isyanlara, tüm katliamlara karşı bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Bu kongrenin de PKK adına, halkaların kardeşliği adına tarihi olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...