Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

12 muhalif grup birleşerek ÖSO'ya bağlı birliklere katıldı

/ Kaynak: AA
12 muhalif grup birleşerek ÖSO'ya bağlı birliklere katıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İdlib kırsalında, silahlı 12 muhalif grup, ÖSO'ya bağlı Eş-Şam Cephesi'ne katılarak birleşti.

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ili kırsalında, silahlı 12 muhalif grup, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Eş-Şam Cephesi grubuna katılarak birleştiklerini açıkladı.
Eş-Şam Cephesi Komutanı Muhammed el-Gabi, diğer grupların huzurunda, "Suriye halkının devrimi bütün unsurlarıyla devam ediyor ve ÖSO da mübarek devrimimizin ana esaslarındandır. Dolayısıyla Suriye'nin kuzeyinde, özellikle de Hama ve İdlib'de ÖSO'yu yeniden harekete geçirmek için birleşme kararı aldık" ifadelerini kullandı.
Gabi, Eş-Şami Cephesi'ne katılarak birleşen grupların isimlerini şöyle sıraladı:
"Hama Faruk, El-Gab Şehitleri, Üveys el-Karani, Hama es-Sünne, El-Burkaviyye Şehitleri, Eş-Şehideyn, Altıncı Birlik, 21. Piyade Birliği, Harme Savaşı Şehitleri, El-Memun, Hama kırsalındaki El-Fetih ve El-Gab Şahinleri Tugayları."
Cephe'nin siyasi, askeri, emniyet, yargı, medya, mali ve yardım alanında kanatları olduğunu dile getiren Gabi, bölgedeki diğer silahlı muhalif gruplara da aynı sancak altında birleşme çağrısında bulundu.
AA muhabirine konuşan Eş-Şami Cephesi Komutanı Gabi, "Kuzey Suriye'de, zayıflayan ve küçük gruplara bölünen ÖSO'yu yeniden yapılandırmayı hedeflediklerini ve bu noktada ihtiyaç duyulan çatı örgütü kurduklarını" ifade etti.
"Asıl düşmanlarının Beşşar Esed rejimi olduğunu" vurgulayan Gabi, "rejim haricinde, diğer silahlı gruplara karşı savaşmayacaklarını" aktardı.
Gabi, ellerinde ağır silahların da bulunduğunu söyleyerek, "an itibariyle savaşçı sayılarının 2 bin 500'ü bulduğunu" kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...