Telefonda küfüre 70 bin lira ceza

Telefonda küfüre 70 bin lira ceza

YAŞAM Haberleri

112 Acil Çağrı Merkezi'nde görevli nöbetçi doktora telefonda küfrettiği öne sürülen hasta yakınına 7 bin 80 lira para cezası verildi.

Niğde'de Hüyük köyündeki merkez 4 Nolu Acil sağlık Hizmetleri istasyonuna gelen F.Ç. çocuğuna iğne yaptırmak istedi. F.Ç, sağlık personelinin, reçetesi olmayan iğneyi yapamayacağını söylemesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'nde görevli nöbetçi doktor B.D'yi telefonla arayarak iğnenin yapılması için onay istedi.


B.D. ise antibiyotik içerikli iğnenin reçetesiz yapılamayacağını belirterek, oluşabilecek yan etkileri ve riskleri anlattı. F.Ç, doktor reçetesi getirirse yardımcı olabileceklerini söyleyen B.D'ye tepki göstererek, küfür etti ve telefonu kapattı.


Doktor B.D'nin Cumhuriyet Savcılığına şikayeti üzerine F.Ç. hakkında "kamu görevlisine hakaret" suçundan 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Dava sonucunda F.Ç'ye 7 bin 80 lira para cezası verildi. Niğde Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne günde bin 500 çağrının geldiğini, bunlardan ancak 600'ünün gerçek vakalarla ilgili olduğunu söyledi.


Yücel, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin il içerisinde en geç 10, kırsal kesimlerde ise en geç 30 dakikada vakalara ulaştığını, personelin adeta zamanla yarıştığını ifade etti.


Yücel, "Vatandaşlarımızı buradan uyarmak istiyorum, acil çağrı merkezini gereksiz yere aramasınlar. O sırada acil sağlık yardımına ihtiyacı olan bir kişi telefon meşgul edildiği için bize ulaşılamayabilir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...