Yeni 'Steven Gerarrd'

Yeni 'Steven Gerarrd'

SPOR Haberleri

Liverpool forması giyen Türk asıllı yıldız oyuncu Emre Can, şimdiden ''Yeni Steven Gerarrd'' olarak anılıyor.Emre Can'ın milli takım kariyeri haberimizde.

Liverpool forması giyen Türk asıllı yıldız oyuncu Emre Can, şimdiden ''Yeni Steven Gerarrd'' olarak anılıyor.Almanya 21 Yaş Altı Milli Takım kadrosuna da dahil edilen Emre Can, karşılaştırıldığı yıldızlara saygı duyduğunu söylerken, menajer Brendan Rodgers'ın kendisi hakkında söylediği sözlerden de çok memnun olduğunu dile getirdi.


''NE BALLACK NE SCHWEINSTEIGER...''


''Ben kendi yoluma bakıyorum, Emre Can olarak kendi kariyerimi inşa etmeye çalışıyorum. Ballack ve Schweinsteiger'den çok daha farklı bir oyuncuyum. Sahip oldukları kariyere saygı duyuyorum, umarım onlar gibi olurum. Ancak onlarla aynı değilim.''


''BAYERN'DEN AYRILDIM ÇÜNKÜ...''


21 yaşındaki genç oyuncu, Bayern Münih gibi bir futbol devinden ayrılma sebeplerini de açıklarken, ''Rummenigge ile daha fazla forma şansı bulmam konusunda konuştuk. Bana Kroos, Lahm, Alaba gibi örnekleri verdi. Ancak orada kalmaya devam etsem, birkaç ay içerisinde pişman olacağımı biliyordum. Bana çok güzel şeyler verdiler ancak ben ayrılma kararı aldım. Daha fazla oynamak istediğim için Bayern'den ayrıldım'' ifadelerini kullandı.


Liverpool'a kısa sürede alışan Emre Can, iki kulübün antrenman tarzlarının birbirine çok benzediğini ''Buradaki antrenmanlarımız Bayern'e çok benziyor. Jupp Heynckes de pasa dayalı ve pozisyonunuza dayalı antrenmanlar yaptırıyordu. Burada da ona benziyor'' dedi.Emre Can, son olarak daha fazla orta sahada oynamayı sevdiğini de belirtirken, 23 numaralı formayı neden giydiğini de açıkladı ve ''Savunmada oynamak benim için sorun olmuyor. Asıl önemli olan takıma yaptığınız katkı. Uzun vadede kesinlikle amacım orta sahada oynamak. Buraya geldiğimde 23 numarayı istedim çünkü Liverpool için çok önemli olduğunu biliyorum. Carragher ile aynı formayı giymek benim için büyük onur'' ifadelerini kullandı.




Milli takım kariyeri


Can, Almanya U-15 takımında bir maçta forma giydi. U-16 ile 8 maçta 2 gol kaydetti. 2010'dan beri Almanya U-17 forması giyen futbolcu, 2011 Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda takım kaptanı olarak yer aldı. 5 maçta da 90 dakika forma giyen futbolcu, Avrupa ikinciliği yaşadı.


Bu sonuç ile aynı sene düzenlenen FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası kadrosuna da dahil oldu. Yarı finale kadar bütün maçlarda forma giydi. Yarı finalde Meksika ile oynadıkları maçta bir gol atıp, bir asist yaptı. Ancak 74. dakikada sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda kaldı. Son dakikada yedikleri golle elenirlerken, Can maç bitimde sarı kart gördü. Üçüncülük maçında 90+5'inci dakikada oyuna alınıp, bütün maçlarda oynamış oldu. Turnuva sonunda Dünya üçüncüsü oldular. Bu turnuvalardaki başarılarından dolayı Fritz Walter ödüllerinde altın madalyayı kazanan isim oldu.Mayıs 2012'de U-19, Haziran 2013'ten itibaren ise Almanya Ümit Milli Futbol Takımı forması giymeye başladı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...