Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Hadi: 'Aden geçici başkentimizdir, bölünmeyeceğiz'

/ Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Hadi: 'Aden geçici başkentimizdir, bölünmeyeceğiz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Hadi: 'Aden'e gelişimiz, iddia edildiği gibi bölünme için değil, milletimize ve devletimize hizmet etmek üzere geçici başkent olarak kullanma amacıyladır'

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, "Aden'e gelişimiz, iddia edildiği gibi bölünme için değil, milletimize ve devletimize hizmet etmek üzere geçici başkent olarak kullanma amacıyladır" dedi.
Hadi, yaptığı televizyon konuşmasında, "Tüm siyasi ve sivil toplum kuruluşlarını, Yemenlilerin Ulusal Diyalog ve Körfez ülkelerinin yaptığı girişimle vardığı ittifak şartlarını uygulamaya" çağırdı.
"Silahlı grupların, devlet kurumları ve Sana başta olmak üzere tüm kentlerden çekilmesini, orduya ait silah ve mühimmatı iade etmesini isteyen" Hadi, "Durumun böyle devam etmesi halinde güvenlik ve ekonomi alanında felaket yaşanır. Aden'e gelişimiz, iddia edildiği gibi bölünme için değil, milletimize ve devletimize hizmet etmek üzere geçici başkent olarak kullanma amacıyladır" diye konuştu.
"Yemen halkının içinde bulunduğu sıkıntıyı anlıyor, güven ve istikrara olan ihtiyacını hissediyorum" diyen Hadi, "Bu noktada parlak bir geleceğin inşası için meşru isteklerini ve razı olacağı bir anlaşmaya varmanın da görevi olduğunu" belirtti.
Hadi ayrıca, dün cuma namazında Husilerin yoğunlukta bulunduğu 2 camide düzenlenen intihar saldırılarını kınayarak, "Bu saldırıları düzenleyenler, insanlıktan çıkmış ve İslam'la bağları olmayan kişilerdir" ifadesini kullandı.
Aden'deki Cumhurbaşkanlığı konutuna düzenlenen hava saldırısına da değinen Hadi, "Bu tür vahşice bir saldırı, mesuliyetlerimizden taviz verdiremez" dedi.
Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından, başkent Sana'yı elinde bulunduran Husiler, 6 Şubat'ta meclisi feshettiğini duyurmuştu. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi, ülkedeki kesimler tarafından ''darbe" olarak nitelendirilmişti.
Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta Aden'e gitmiş ve burada "Cumhurbaşkanı" sıfatını kullanarak yaptığı açıklamada, "Husilerin Sana'da kontrolü ele geçirdiği 21 Eylül tarihinden itibaren alınan kararların geçerli olmadığını" ifade etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...