Dortmund kendine geldi

Dortmund kendine geldi

SPOR Haberleri

Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'a elenen Dortmund, zor günler geçiren Hannover'i deplasmanda 3-2 mağlup etti.

Almanya Ligi'nde Borussia Dortmund'un tırmanışı devam ediyor. Hafta içerisinde Şampiyonlar Ligi'nde evinde Juventus'a 3-0 kaybeden sarı-siyahlılar, Tayfun Korkut'un teknik direktörlüğünü yaptığı Hannover deplasmanında 3-2 galip geldi.


19. dakikada Borussia Dortmund deplasmanda 1-0 öne geçti. Reus'un ara pasıyla kaleci Zieler ile karşı karşıya kalan Aubameyang, topu ağlara gönderdi.


31'de skora denge geldi. Joselu ile verkaç yapan Bittencourt soldan ceza sahasına girip yerden ortaladı. Kaptan Stindl yerden köşeye gönderdiği topla skora denge getirdi.


55'te Bittencourt, Kehl'e arkadan sert girdiği için ikinci sarı karttan atılınca Hannover 10 kişi kaldı.


57'de Blaszczykowski'nin ara pasında ceza sahasında giren Reus'un ortaya çıkarttığı topu bomboş filelere gönderen Kagawa, sarı-siyahlıları 2-1 üstünlüğe taşıdı.


61'de bu kez Japon oyuncu Kagawa sürdüğü topu havalandırdı. Meşin yuvarlağı Aubameyang ağlarla buluşturarak Dortmund'u 3-1 öne geçirdi.


82'de Stindl muhteşem bir golle, kendisinin ve Hannover'in ikinci golünü attı.


Dortmund'ta İlkay Gündoğan 72 dakika forma giyerken, sakatlığı süren Nuri Şahin 18 kişilik kadroda yer almadı. Hannover'de ise Ceyhun Gülselam yedek kulübesinde oturdu. Bu sonuçla Borussia Dortmund, son yedi maçta beş galibiyet, iki beraberlikle 26 maçta 33 puanla 10. sıradaki yerini korudu. Tayfun Korkut'lu Hannover ise son 10 maçta 4 beraberlik, 6 yenilgiyle galibiyete olan hasretini sürdürdü ve küme düşme hattına biraz daha yaklaştı.


Diğer sonuçlar:


Köln-Werder Bremen: 1-1 (Lehmann 88 pen / Selke 27)
Paderborn-Hoffenheim: 0-0
Freiburg-Augsburg: 2-0 (Schmid 71, Petersen 84)
Stuttgart-Eintracht Frankfurt: 3-1 (Ginczek 63 ve 66, Maxim 80 / Seferovic 51)


(NTV-spor)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...