Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna 3G'ye Turkcell ile hazır

Ukrayna 3G'ye Turkcell ile hazır

Ekonomi Haberleri

Ukrayna'da 3G'de 23 Şubat'ta yapılan ihaleyi kazanan Turkcell'in yüzde 55 hissesine sahip olduğu "Life" yol almaya hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önceki gün yaptığı Ukrayna ziyaretinde Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, lisans ödemesini temsil eden sembolik bir çeki Erdoğan ve nbsp;Ukrayna lideri Petro Poroşenko himayesinde düzenlenen törende Ukrayna Başbakan Yardımcısına sundu.

120 milyon dolar...

Ortağı olduğu telekom operatörü Life ile Turkcell, yatırıma en elverişli frekansları içeren 1 numaralı lotu kazanmasının ardından, lisans için gerekli ödemeyi 19 Mart'ta yaptı.

Görüşmede, Ahmet Akça, Turkcell iştiraki Life'ın 3 milyar 355 milyon Ukrayna Grivnası (Yaklaşık 120 milyon dolar) değerindeki lisans ödemesini temsil eden sembolik çeki sunarken yaptığı konuşmada, "Turkcell, Türk İş dünyasının bayrağını Ukrayna'da gururla dalgalandırıyor. Yatırım, Ukrayna iletişim sektörü için bir kilometre taşı olmuştur" dedi.

6 ay sonra devrede

Akça, 1 numaralı lotu almalarının Ukrayna'ya verdikleri önemi anlattığını kaydederek, şunları söyledi: "Türkiye ile Ukrayna arasındaki bağları daha da kuvvetlendirecek olan 3G yatırımımızın, ülkemizin bölgesel liderliği açısından da önemli bir gelişme olduğuna inanıyoruz."

İki liderin ortak basın toplantısında, Türk iş dünyasının Ukrayna'da yaptığı yatırımlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Ukrayna lideri Petro Poroşenko, Turkcell'in 3 milyar Grivna'yı aşan lisans ödemesinin bu desteğin en önemli kanıtlarından biri olduğunu söyledi.

3G'yi abonelerine sunmak için harekete geçen Life, 6 ay içinde 3G hizmeti sunmayı hedefliyor. İhale koşullarına uygun olarak, 18 ay içinde Ukrayna'daki tüm bölgesel merkezler 3G ile kapsanacak.

Kaynak: Milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...